Bogdanovića sele iz Sakrementa, a on rešeta

Bogdan Bogdanović je, posle lošeg otvaranja NBA sezone i šutiranja 1/10, značajno popravio utisak u drugom nastupu za Sakramento Kingse u novom šampionatu.

Košarka 26.10.2019 | 11:06
Bogdanovića sele iz Sakrementa, a on rešeta
Iako su "kraljevi" opet doživeli poraz, ovoga puta na svom terenu od Portlanda sa 112:122, Bogdanović je bio među boljima u domaćem timu iz koga ga američki mediji "sele", navodno jer je nezadovoljan što nije starter, pa se pominje eventualni "trejd" u Njujork Nikse.
 
U prisustvu nekadašnjeg Divčevog i Stojakovićevog saigrača Krisa Vebera, ali i bivše zvezde Portlanda, oca sadašnjeg trenera Sakramenta Luka Voltona, Bila (koji se pojavio u dresu Kingsa), Bogdan Bogdanović je ubacio 16 poena, pogodivši četiri trojke iz šest pokušaja.

On je meč završio uz šut 5/11 iz igre, te sa tri asistencije, tri osvojene lopte, jednim skokom i dve izgubljene lopte za 28 minuta.

Dok je igrao, Portland je dao 16 poena više nego što je primio, a taj "plus/minus" faktor je bio bolji kod Bjelice.

Nemanja Bjelica je kao starter, za razliku od Bogdanovića koji je u igru ušao sa klupe, ubacio devet poena, a imao je i sedam skokova, asistenciju, šut za dva 2/3, za tri 1/2, te "krađu" i dve izgubljene lopte za 27 minuta. Dok je nastupao, Sakramento Kingsi su dali isto poena koliko su i primili od Trejlblejzersa.

"Kraljevima" je presudio Demijan Lilard, ubaciši 13 od svojih 35 poena u poslednjoj četvrtini, uz po pet skokova i asistencija, Hasan Vajtsajd koji je zbog scene sa Nikolom Jokićem bio u centru pažnje NBA javnosti proteklog dana, ovoga puta je postigao 22 poena iako nije igrao u četvrtoj deonici, dok je Si-Džej Mekolum ubacio 19 poena.

U poraženoj ekipi iz Sakramenta najefikasniji su bili Dearon Foks sa 28 poena, te Badi Hild sa 21.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar