ПСЖ одлаже преговоре о новом уговору!

Због Нејмарових повреда! Леонардо би да прича, али у клубу све више влада мишљење да Бразилац није вредан труда.

Фудбал 26.10.2019 | 11:48
ПСЖ одлаже преговоре о новом уговору!
Како ће се завршити сага између Пари Сен Жермена и Нејмара? О љубави нема ни говора, а пословни односи две стране одавно су пољуљани. Нејмар је успео да поруши скоро све мостове у Паризу, довео себе до тога да Томас Тухел и Насер ал Келаифи не могу да га смисле, а добар део свлачионице да не трпи више његову својеглавост. Летос је Нејмар јавно објавио да жели да оде с Парка принчева, што је потврдио и Тухел, али Барселона и Реал, онда и Манчестер јунајтед нису желели да изађу у сусрет Свецима и исплате минимум 300.000.000 евра за његов трансфер.

У француским медијима се зато поставило јасно питање - шта даље? Спортски директор Леонардо био је спреман у једном тренутку да започне разговоре о новом уговору, али се није ушло у реализацију због све јаче струје која сматра да Бразилац није вредан труда. Односно, да се много више исплати уложити новац у Килијана Мбапеа, него Нејмара.

Разлози нису само везани за његов приватни живот и то што сваки слободни тренутак проводи како би се проводио по белом свету, већ је здравствене природе. Наиме, статистика каже да је од историјског трансфера из Барселоне вредног 222.000.000 евра пре три лета, до данас пропустио тачно половину утакмица као играч ПСЖ! Односно, одиграо је 63 меча и исто толико био ван терена због разних повреда. Од мањих проблема с мишићима, до проблема с бутином, метатарзалном кости, адуктором, лигаментима скочног зглоба, до задње ложе с којом се мучи од пре десетак дана.

Све то само је увећало шансе да Нејмар наредног јула заиста оде с Парка принчева. Бразилац има уговор с ПСЖ до јуна 2022, а како ни сам нема претерану жељу да остане, трансфер би заиста могао да се догоди.

У Француској подсећају на ФИФА регулативу за играче испод 28 година који могу да оду из Лиге 1 у иностранство тако што би матичном клубу исплатили одређену компензацију. У Нејмаровом случају била би то сума од 60.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар