PSŽ odlaže pregovore o novom ugovoru!

Zbog Nejmarovih povreda! Leonardo bi da priča, ali u klubu sve više vlada mišljenje da Brazilac nije vredan truda.

Fudbal 26.10.2019 | 11:48
PSŽ odlaže pregovore o novom ugovoru!
Kako će se završiti saga između Pari Sen Žermena i Nejmara? O ljubavi nema ni govora, a poslovni odnosi dve strane odavno su poljuljani. Nejmar je uspeo da poruši skoro sve mostove u Parizu, doveo sebe do toga da Tomas Tuhel i Naser al Kelaifi ne mogu da ga smisle, a dobar deo svlačionice da ne trpi više njegovu svojeglavost. Letos je Nejmar javno objavio da želi da ode s Parka prinčeva, što je potvrdio i Tuhel, ali Barselona i Real, onda i Mančester junajted nisu želeli da izađu u susret Svecima i isplate minimum 300.000.000 evra za njegov transfer.

U francuskim medijima se zato postavilo jasno pitanje - šta dalje? Sportski direktor Leonardo bio je spreman u jednom trenutku da započne razgovore o novom ugovoru, ali se nije ušlo u realizaciju zbog sve jače struje koja smatra da Brazilac nije vredan truda. Odnosno, da se mnogo više isplati uložiti novac u Kilijana Mbapea, nego Nejmara.

Razlozi nisu samo vezani za njegov privatni život i to što svaki slobodni trenutak provodi kako bi se provodio po belom svetu, već je zdravstvene prirode. Naime, statistika kaže da je od istorijskog transfera iz Barselone vrednog 222.000.000 evra pre tri leta, do danas propustio tačno polovinu utakmica kao igrač PSŽ! Odnosno, odigrao je 63 meča i isto toliko bio van terena zbog raznih povreda. Od manjih problema s mišićima, do problema s butinom, metatarzalnom kosti, aduktorom, ligamentima skočnog zgloba, do zadnje lože s kojom se muči od pre desetak dana.

Sve to samo je uvećalo šanse da Nejmar narednog jula zaista ode s Parka prinčeva. Brazilac ima ugovor s PSŽ do juna 2022, a kako ni sam nema preteranu želju da ostane, transfer bi zaista mogao da se dogodi.

U Francuskoj podsećaju na FIFA regulativu za igrače ispod 28 godina koji mogu da odu iz Lige 1 u inostranstvo tako što bi matičnom klubu isplatili određenu kompenzaciju. U Nejmarovom slučaju bila bi to suma od 60.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar