Италијан не штеди комплименте!

"Де Лихт ће бити најбољи на свијету!" ''То је записано у његовој судбини'', тврди Леонардо Бонући.

Фудбал 25.10.2019 | 20:02
Италијан не штеди комплименте!
Леонардо Бонући, један од стубова одбране Јувентуса, изјавио је да вјерује да ће холандски фудбалер и његов саиграч Матијс де Лихт постати - најбољи у свијету.

"Сигурно ће бити најбољи дефанзивац свијета. То је записано у његовој судбини", рекао је Бонући у разговору за Тутоспорт, додајући како је 20-годишњи де Лихт још увијек млад и да му треба времена да се прилагоди игри Јувентуса.

"Бори се као што смо и сви ми, али треба га оставити на миру. Има квалитету да постане, ако не најбољи, онда сигурно један од најбољих дефанзиваца у свијету", навео је Италијан.

Истакао је да су грешке које фудбалери некада праве нешто уобичајено.

"И он је наравно правио неке грешке, као што сам и ја у прошлости, као уосталом и сваки играч. То је просто неизбјежно", казао је Бонући.

На крају је истакао да је велики притисак носити дрес клуба као што је Јувентус.

"Он је такође људско биће. Само му треба више искуства, а то ће доћи с временом'', рекао је италијански ветеран.

Де Лихт је ове сезоне из Ајакса прешао у Јувентус у којем је до сада уписао шест наступа, а често је на мети критика због недовољно добрих игара које очекују од њега у Торину с озбиром да је стигао као велика млада нада.

Са осмоструким узастопним шампионом Италије Де Лихт је договорио петогодишњу сарадњу, а за његове услуге "бјанконери" су морали да издвоје – 75 милиона евра.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар