Italijan ne štedi komplimente!

"De Liht će biti najbolji na svijetu!" ''To je zapisano u njegovoj sudbini'', tvrdi Leonardo Bonući.

Fudbal 25.10.2019 | 20:02
Italijan ne štedi komplimente!
Leonardo Bonući, jedan od stubova odbrane Juventusa, izjavio je da vjeruje da će holandski fudbaler i njegov saigrač Matijs de Liht postati - najbolji u svijetu.

"Sigurno će biti najbolji defanzivac svijeta. To je zapisano u njegovoj sudbini", rekao je Bonući u razgovoru za Tutosport, dodajući kako je 20-godišnji de Liht još uvijek mlad i da mu treba vremena da se prilagodi igri Juventusa.

"Bori se kao što smo i svi mi, ali treba ga ostaviti na miru. Ima kvalitetu da postane, ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih defanzivaca u svijetu", naveo je Italijan.

Istakao je da su greške koje fudbaleri nekada prave nešto uobičajeno.

"I on je naravno pravio neke greške, kao što sam i ja u prošlosti, kao uostalom i svaki igrač. To je prosto neizbježno", kazao je Bonući.

Na kraju je istakao da je veliki pritisak nositi dres kluba kao što je Juventus.

"On je takođe ljudsko biće. Samo mu treba više iskustva, a to će doći s vremenom'', rekao je italijanski veteran.

De Liht je ove sezone iz Ajaksa prešao u Juventus u kojem je do sada upisao šest nastupa, a često je na meti kritika zbog nedovoljno dobrih igara koje očekuju od njega u Torinu s ozbirom da je stigao kao velika mlada nada.

Sa osmostrukim uzastopnim šampionom Italije De Liht je dogovorio petogodišnju saradnju, a za njegove usluge "bjankoneri" su morali da izdvoje – 75 miliona evra.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar