ЛЕ: "Људи, то је Манчестер јунајтед...!''

Можда само једном у животу! "Ко год да ми буде директан ривал биће ми тешко. . . Био то Лингард или Рашфорд", каже дефанзивац црно-белих у причи о дуелу против "црвених ђавола".  Умар Садик сања гол Јунајтеду: Не могу да га обећам, али могу борбу! И за њега ће меч са Манчестер јунајтедом бити најважнији у досадашњој каријери.

Фудбал 24.10.2019 | 10:32
ЛЕ: "Људи, то је Манчестер јунајтед...!''
Партизан је спреман за спектакл!

Екипа Сава Милошевића у четвртак ће заиграти против Манчестер јунајтеда на пуном стадиону у Хумској, а амбијент великог меча подгрева атмосферу данима и недељама уназад.

Немања Милетић заузеће своје место крај десне аут линије и биће један од ванжнијих "шрафова" црно-белих. У среду је новинарима у центру Београда признао да са великим ишчекивањем очекује тај меч, али и да је фокусиран на терен, а не на амбијент око стадиона.

"Можда сте мало више 'напумпали' за Манчестер, зато што искрено мислим да је Манчестер - Манчестер, ко год да игра за њих. Сигурно је да ће бити много тешко и да је све осим пораза велики успех. Ипак је то Јунајтед".

Да ли је то највећи клуб са којом се суочио у досадашњој каријери?

"Сигурно да јесте. Ово се можда једном у животу дешава. Велико је задовољство и једва чекам да меч почне. Сигурно да је ово моја највећа утакмица, после 53 године опет долази Манчестер".

Против кога очекује најжешће дуеле?

"Сигурно да је то Рашфорд. Не зна се који је бољи играч од њих. Ко год да буде сигурно да ће ми бити много тешко. Био то Лингард или Рашфорд. Знамо шта је Манчестер и наравно да ћу се намучити ко год да буде на мојој страни, али гарантујем да ће цео тим сутра да изгине да има позитивни резултат".

У априлу 1966. године, Партизан је на свом терену савладао Јунајтед и остварио једну од већих победа у клупској историји. Милетић и остатак тима добро знају за тај резултат.

"Не бих се љутио да буде то и сад, али не бих да се створи забуна да људи очекују да их добијемо, јер су сад у некој кризи. У фудбалу се све дешава, ништа није немогуће, а сваки резултат сем пораза је велики, велики за нас".

У експедицији "црвених ђавола" је и легендарни стручњак, Алекс Фергусон.

"То је једно од сигурно највећих имена светског фудбала. Поред њега ће вероватно доћи и доста познатих тренера и представника клубова. Велика је част да играте против Манчестера, јер знате да ће ту утакмицу да прати вероватно цео свет. То је један од највећих клубова, видим да долази 50-60 новинара из Енглеске и сви услови су испуњени за спектакуларан меч".

Познати фудбалски експерт "Скај спорта" прогнозирао је да ће резултат да буде "1:1 и да Јунајтед тиме буде срећан".

"Потписао бих то. Знам да влада велика еуфорија и да сви очекују да добијемо. Тај резултат, 1:1, нам је пуна капа. Имамо после још утакмица да прођемо", нагласио је Милетић.

Поуздани дефанзивац црно-белих вечерас ће бити на тренингу, а синоћ је био у дворани "Александар Николић", где је гледао кошаркашку утакмицу Партизан - Локомотива Кубањ.

"Било је феноменално, знам да ће тако бити и сутра и да ће стадион бити испуњен. Биће испуњени сви услови за феноменалан меч".

Док је он био у хали, Црвена звезда је убедљиво изгубила на гостовању Тотенхему (0:5), па није стигао да испрати тај меч.

"Нисам гледао, био сам у дворани, видео сам статисику да је и Звезда имала шансе. Али данас статистика ништа не говори. Ми смо имали 20 шутева у Лучанима и то више не утиче, јер смо изгубили из једног шута у гол".

С обзиром на пораз црвено-белих, да ли у Хумској осећају притисак у борби за УЕФА коефицијент?

"Може се рећи да постоји притисак, али не размишљам о томе, већ само на терену да будем што бољи. Ако се то намести на терену, онда је све то неки плус. Ако не, онда Боже мој, шта да радимо?"

Гори од жеље да се докаже и Умар Садик. Нападач Партизана, на позајмици из Роме, дуго је тражио себе по европским меридијанима, али се у Хумској пронашао као нигде до сада. И имаће прилику да заигра највећи меч у каријери, какав је до сада могао само да сања.

„Ово је највећи, сигурно најважнији меч у мојој каријери. Долази нам клуб који је симбол фудбала у свету и увек је фаворит. Учинићемо све да остваримо добар резултат, а у овом случају би то био и реми“, искрен је Садик.

Два гола је постигао у Астани, па се испромашивао у Лучанима. Гол против Манчестера би дошао као искупљење за Нигеријца.

„Не могу да обећам гол, али могу борбу до последњег минута. Тимски учинак је много важнији од мог. Очекујем и спектакуларну атмосферу на трибинама, навијачи су ту да нас покрену, њихова подршка је од изузетног значаја за нас“, поручио је Умар Садик.

Умар Садик и његови саиграчи из Партизана, Немања Милетић и Бојан Остојић, били су промотери акције "Фестивал фудбала" у организацији Града Београда и Фудбалског савеза Србије. 

После Црвене звезде, која је у уторак имала свој дан на Тргу Републике у престоници Србије, среда је била одређена за црно-беле. Била је то прилика да се са играчима "парног ваљка" поприча и о предстојећем дуелу у Лиги Европе против Манчестер јунајтеда (четвртак, 18.55), за многе највећем у досадашњим каријерама.

Саша Здјелар је раније данас рекао да "сања меч са Јунајтедом". А ево како млади Нигеријац Умар Садик дочекује утакмицу са енглеским великаном:

"За мене је дуел са Јунајтедом дефинитивно највећи у каријери. Сигурно најважнији меч до сада. Долази нам један од симбола фудбала у свету, као и свака екипа из Премијер лиге, увек су фаворити. Ми морамо да учинимо све за добар резултат, а то је у овом случају и нерешен", поручио је нападач Партизана.

Садик сматра да Партизан не би требало да одустане од свог начина игре, што је пре њега најавио тренер Саво Милошевић на конференцији за медије. 

"Ми морамо да играмо као и увек и да будемо фокусирани на наш стил. Не могу да обећам гол, али могу борбу од првог до последњег минута. Много важније од мог је тимски учинак и победа", оптимистично звучи Садик.

Партизан је у претходне две европске утакмице као домаћин имао подршку са трибина деце до 14 година. У четвртак ће трибине бити испуњене навијачима свих узраста. 

"Подршка је од изузетног значаја за нас. Навијачи су ту да нас покрену у тешким тренуцима. Очекујем спектакуларну атмосферу од Гробара, значиће нам", подвукао је Умар Садик.

Навијачи Партизана и сви остали љубитељи фудбала биће у прилици да у четвртак увече на великом видео-биму на Тргу Републике посматрају меч Партизан - Манчестер јунајтед, а гост "Фестивала фудбала", биће легенда црно-белих Момчило Вукотић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар