LE: "Ljudi, to je Mančester junajted...!''

Možda samo jednom u životu! "Ko god da mi bude direktan rival biće mi teško. . . Bio to Lingard ili Rašford", kaže defanzivac crno-belih u priči o duelu protiv "crvenih đavola".  Umar Sadik sanja gol Junajtedu: Ne mogu da ga obećam, ali mogu borbu! I za njega će meč sa Mančester junajtedom biti najvažniji u dosadašnjoj karijeri.

Fudbal 24.10.2019 | 10:32
LE: "Ljudi, to je Mančester junajted...!''
Partizan je spreman za spektakl!

Ekipa Sava Miloševića u četvrtak će zaigrati protiv Mančester junajteda na punom stadionu u Humskoj, a ambijent velikog meča podgreva atmosferu danima i nedeljama unazad.

Nemanja Miletić zauzeće svoje mesto kraj desne aut linije i biće jedan od vanžnijih "šrafova" crno-belih. U sredu je novinarima u centru Beograda priznao da sa velikim iščekivanjem očekuje taj meč, ali i da je fokusiran na teren, a ne na ambijent oko stadiona.

"Možda ste malo više 'napumpali' za Mančester, zato što iskreno mislim da je Mančester - Mančester, ko god da igra za njih. Sigurno je da će biti mnogo teško i da je sve osim poraza veliki uspeh. Ipak je to Junajted".

Da li je to najveći klub sa kojom se suočio u dosadašnjoj karijeri?

"Sigurno da jeste. Ovo se možda jednom u životu dešava. Veliko je zadovoljstvo i jedva čekam da meč počne. Sigurno da je ovo moja najveća utakmica, posle 53 godine opet dolazi Mančester".

Protiv koga očekuje najžešće duele?

"Sigurno da je to Rašford. Ne zna se koji je bolji igrač od njih. Ko god da bude sigurno da će mi biti mnogo teško. Bio to Lingard ili Rašford. Znamo šta je Mančester i naravno da ću se namučiti ko god da bude na mojoj strani, ali garantujem da će ceo tim sutra da izgine da ima pozitivni rezultat".

U aprilu 1966. godine, Partizan je na svom terenu savladao Junajted i ostvario jednu od većih pobeda u klupskoj istoriji. Miletić i ostatak tima dobro znaju za taj rezultat.

"Ne bih se ljutio da bude to i sad, ali ne bih da se stvori zabuna da ljudi očekuju da ih dobijemo, jer su sad u nekoj krizi. U fudbalu se sve dešava, ništa nije nemoguće, a svaki rezultat sem poraza je veliki, veliki za nas".

U ekspediciji "crvenih đavola" je i legendarni stručnjak, Aleks Ferguson.

"To je jedno od sigurno najvećih imena svetskog fudbala. Pored njega će verovatno doći i dosta poznatih trenera i predstavnika klubova. Velika je čast da igrate protiv Mančestera, jer znate da će tu utakmicu da prati verovatno ceo svet. To je jedan od najvećih klubova, vidim da dolazi 50-60 novinara iz Engleske i svi uslovi su ispunjeni za spektakularan meč".

Poznati fudbalski ekspert "Skaj sporta" prognozirao je da će rezultat da bude "1:1 i da Junajted time bude srećan".

"Potpisao bih to. Znam da vlada velika euforija i da svi očekuju da dobijemo. Taj rezultat, 1:1, nam je puna kapa. Imamo posle još utakmica da prođemo", naglasio je Miletić.

Pouzdani defanzivac crno-belih večeras će biti na treningu, a sinoć je bio u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde je gledao košarkašku utakmicu Partizan - Lokomotiva Kubanj.

"Bilo je fenomenalno, znam da će tako biti i sutra i da će stadion biti ispunjen. Biće ispunjeni svi uslovi za fenomenalan meč".

Dok je on bio u hali, Crvena zvezda je ubedljivo izgubila na gostovanju Totenhemu (0:5), pa nije stigao da isprati taj meč.

"Nisam gledao, bio sam u dvorani, video sam statisiku da je i Zvezda imala šanse. Ali danas statistika ništa ne govori. Mi smo imali 20 šuteva u Lučanima i to više ne utiče, jer smo izgubili iz jednog šuta u gol".

S obzirom na poraz crveno-belih, da li u Humskoj osećaju pritisak u borbi za UEFA koeficijent?

"Može se reći da postoji pritisak, ali ne razmišljam o tome, već samo na terenu da budem što bolji. Ako se to namesti na terenu, onda je sve to neki plus. Ako ne, onda Bože moj, šta da radimo?"

Gori od želje da se dokaže i Umar Sadik. Napadač Partizana, na pozajmici iz Rome, dugo je tražio sebe po evropskim meridijanima, ali se u Humskoj pronašao kao nigde do sada. I imaće priliku da zaigra najveći meč u karijeri, kakav je do sada mogao samo da sanja.

„Ovo je najveći, sigurno najvažniji meč u mojoj karijeri. Dolazi nam klub koji je simbol fudbala u svetu i uvek je favorit. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, a u ovom slučaju bi to bio i remi“, iskren je Sadik.

Dva gola je postigao u Astani, pa se ispromašivao u Lučanima. Gol protiv Mančestera bi došao kao iskupljenje za Nigerijca.

„Ne mogu da obećam gol, ali mogu borbu do poslednjeg minuta. Timski učinak je mnogo važniji od mog. Očekujem i spektakularnu atmosferu na tribinama, navijači su tu da nas pokrenu, njihova podrška je od izuzetnog značaja za nas“, poručio je Umar Sadik.

Umar Sadik i njegovi saigrači iz Partizana, Nemanja Miletić i Bojan Ostojić, bili su promoteri akcije "Festival fudbala" u organizaciji Grada Beograda i Fudbalskog saveza Srbije. 

Posle Crvene zvezde, koja je u utorak imala svoj dan na Trgu Republike u prestonici Srbije, sreda je bila određena za crno-bele. Bila je to prilika da se sa igračima "parnog valjka" popriča i o predstojećem duelu u Ligi Evrope protiv Mančester junajteda (četvrtak, 18.55), za mnoge najvećem u dosadašnjim karijerama.

Saša Zdjelar je ranije danas rekao da "sanja meč sa Junajtedom". A evo kako mladi Nigerijac Umar Sadik dočekuje utakmicu sa engleskim velikanom:

"Za mene je duel sa Junajtedom definitivno najveći u karijeri. Sigurno najvažniji meč do sada. Dolazi nam jedan od simbola fudbala u svetu, kao i svaka ekipa iz Premijer lige, uvek su favoriti. Mi moramo da učinimo sve za dobar rezultat, a to je u ovom slučaju i nerešen", poručio je napadač Partizana.

Sadik smatra da Partizan ne bi trebalo da odustane od svog načina igre, što je pre njega najavio trener Savo Milošević na konferenciji za medije. 

"Mi moramo da igramo kao i uvek i da budemo fokusirani na naš stil. Ne mogu da obećam gol, ali mogu borbu od prvog do poslednjeg minuta. Mnogo važnije od mog je timski učinak i pobeda", optimistično zvuči Sadik.

Partizan je u prethodne dve evropske utakmice kao domaćin imao podršku sa tribina dece do 14 godina. U četvrtak će tribine biti ispunjene navijačima svih uzrasta. 

"Podrška je od izuzetnog značaja za nas. Navijači su tu da nas pokrenu u teškim trenucima. Očekujem spektakularnu atmosferu od Grobara, značiće nam", podvukao je Umar Sadik.

Navijači Partizana i svi ostali ljubitelji fudbala biće u prilici da u četvrtak uveče na velikom video-bimu na Trgu Republike posmatraju meč Partizan - Mančester junajted, a gost "Festivala fudbala", biće legenda crno-belih Momčilo Vukotić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar