ЛШ: Ништа није изгубљено - гдје су најбоље Звездине шансе?

Пораз у Лондону јесте тежак, али суштински ништа није однео. . .

Фудбал 23.10.2019 | 23:40
ЛШ: Ништа није изгубљено - гдје су најбоље Звездине шансе?
Црвена звезда је забележила још један тежак пораз на гостовањима у Лиги шампиона. Петарда у Лондону за пети неуспех (од пет утакмица ван Београда рачунајући само групну фазу и гол разлика "подигнута" на 2:21), али црвено-бели суштински нису много изгубили. Колико год чудно звучало, поготово у оваквој конкуренцији, реалност је да српски првак и даље све има у својим рукама.

Ако се вечерас и догодило болно отрежњење и разбијање снова о Тотенхему који озбиљно кризира и ког је могуће избацити, нада у европско пролеће кроз трећу позицију у групи Б и селидбу у елиминациону фазу Лиге Европе и те како живи. Наравно, велики посао за Звезду одрадио је минхенски Бајерн, који је тукао Олимпијакос у Пиреју, па београдски црвено-бели и даље имају значајну предност у односу на атинске. 

Многи ће рећи да је рано за било какве пројекције и калкулације, али ситуација је доста јасна када је у питању борба за треће место у овој групи. Олимпијакос је истрошио још један меч пред својом публиком, где је много опаснији, баш као и Звезда пред својом, па му сада остају два тешка гостовања (Звезда одрадила оба), у Минхену и Лондону.

Београђани су у предности пошто су први предуслов да би били бољи од Олија на крају испунили - добили су их код куће. Плус, наредна два меча играју пред својим навијачима, док Грци два пута гостују; Олимпијакос је у предности јер је узео бод једном од два велика фаворита групе (што Звезда тек треба да уради), као и због чињенице да одлучујућу утакмицу против Звезде игра код куће.

Теоретски, српски првак у том последњем колу у Пиреју може и да изгуби минимално (један разлике), али би пре тога морао да узме бод Тотенхему или Бајерну. У том случају, Звезда би даље прошла захваљајући бољем међусобном скору са Грцима. Наравно, све под условом да Олимпијакос изгуби на оба гостовања - и у Лондону и за две недеље у Минхену.

Где још Звезда може да тражи шансу за тај неопходан бод? 

Можда пре против Бајерна у Београду него против Тотенхема. Из простог разлога што Баварци тријумфом над Олимпијакосом за две недеље иду на 12 бодова и (уз победу или реми Певаца на Маракани) математички оверавају пролаз у другу фазу. Познато је да немачки шампион не блиста ове сезоне у Бундеслиги, а после гостовања код Звезде чекају га два врло важна и тешка сусрета у домаћем шампионату, против Леверкузена и Менхенгладбаха. Питање је, дакле, колико ће Ковач ризиковати и у Београду извести најјачи тим, кад већ нема великог такмичарског значаја, поготово што има велику предност и у борби за прво место у групи. У Лондону је славио са 7:2... На све то, повреде су опхрвале најтрофејнији клуб Немачке, отпао је Зуле, вечерас се повредио и Ернандез, Алаба и Горецка су ровити.

Јасно је да ће Бајерн бити фаворит на Маракани и без пола тима, исто као што је јасно да ће Звездине шансе у том случају значајно порасти.

Звезда остаје у игри чак и да изгуби оба наредна сусрета, од Тотенхема и Бајерна, али онда ће морати да ишчупа реми у Пиреју у последњем колу како би задржала треће место. И опет, све под условом да Олимпијакос више никога не изненади. 

ГРУПА Б - СВЕ УТАКМИЦЕ ДО КРАЈА

4. КОЛО (6. новембар)

Бајерн - Олимпијакос
Црвена звезда - Тотенхем

5. КОЛО (26. новембар)

Црвена звезда - Бајерн 
Тотенхем - Олимпијакос

6. КОЛО (11. децембар)

Бајерн - Тотенхем
Олимпијакос - Црвена звезда



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар