LŠ: Ništa nije izgubljeno - gdje su najbolje Zvezdine šanse?

Poraz u Londonu jeste težak, ali suštinski ništa nije odneo. . .

Fudbal 23.10.2019 | 23:40
LŠ: Ništa nije izgubljeno - gdje su najbolje Zvezdine šanse?
Crvena zvezda je zabeležila još jedan težak poraz na gostovanjima u Ligi šampiona. Petarda u Londonu za peti neuspeh (od pet utakmica van Beograda računajući samo grupnu fazu i gol razlika "podignuta" na 2:21), ali crveno-beli suštinski nisu mnogo izgubili. Koliko god čudno zvučalo, pogotovo u ovakvoj konkurenciji, realnost je da srpski prvak i dalje sve ima u svojim rukama.

Ako se večeras i dogodilo bolno otrežnjenje i razbijanje snova o Totenhemu koji ozbiljno krizira i kog je moguće izbaciti, nada u evropsko proleće kroz treću poziciju u grupi B i selidbu u eliminacionu fazu Lige Evrope i te kako živi. Naravno, veliki posao za Zvezdu odradio je minhenski Bajern, koji je tukao Olimpijakos u Pireju, pa beogradski crveno-beli i dalje imaju značajnu prednost u odnosu na atinske. 

Mnogi će reći da je rano za bilo kakve projekcije i kalkulacije, ali situacija je dosta jasna kada je u pitanju borba za treće mesto u ovoj grupi. Olimpijakos je istrošio još jedan meč pred svojom publikom, gde je mnogo opasniji, baš kao i Zvezda pred svojom, pa mu sada ostaju dva teška gostovanja (Zvezda odradila oba), u Minhenu i Londonu.

Beograđani su u prednosti pošto su prvi preduslov da bi bili bolji od Olija na kraju ispunili - dobili su ih kod kuće. Plus, naredna dva meča igraju pred svojim navijačima, dok Grci dva puta gostuju; Olimpijakos je u prednosti jer je uzeo bod jednom od dva velika favorita grupe (što Zvezda tek treba da uradi), kao i zbog činjenice da odlučujuću utakmicu protiv Zvezde igra kod kuće.

Teoretski, srpski prvak u tom poslednjem kolu u Pireju može i da izgubi minimalno (jedan razlike), ali bi pre toga morao da uzme bod Totenhemu ili Bajernu. U tom slučaju, Zvezda bi dalje prošla zahvaljajući boljem međusobnom skoru sa Grcima. Naravno, sve pod uslovom da Olimpijakos izgubi na oba gostovanja - i u Londonu i za dve nedelje u Minhenu.

Gde još Zvezda može da traži šansu za taj neophodan bod? 

Možda pre protiv Bajerna u Beogradu nego protiv Totenhema. Iz prostog razloga što Bavarci trijumfom nad Olimpijakosom za dve nedelje idu na 12 bodova i (uz pobedu ili remi Pevaca na Marakani) matematički overavaju prolaz u drugu fazu. Poznato je da nemački šampion ne blista ove sezone u Bundesligi, a posle gostovanja kod Zvezde čekaju ga dva vrlo važna i teška susreta u domaćem šampionatu, protiv Leverkuzena i Menhengladbaha. Pitanje je, dakle, koliko će Kovač rizikovati i u Beogradu izvesti najjači tim, kad već nema velikog takmičarskog značaja, pogotovo što ima veliku prednost i u borbi za prvo mesto u grupi. U Londonu je slavio sa 7:2... Na sve to, povrede su ophrvale najtrofejniji klub Nemačke, otpao je Zule, večeras se povredio i Ernandez, Alaba i Gorecka su roviti.

Jasno je da će Bajern biti favorit na Marakani i bez pola tima, isto kao što je jasno da će Zvezdine šanse u tom slučaju značajno porasti.

Zvezda ostaje u igri čak i da izgubi oba naredna susreta, od Totenhema i Bajerna, ali onda će morati da iščupa remi u Pireju u poslednjem kolu kako bi zadržala treće mesto. I opet, sve pod uslovom da Olimpijakos više nikoga ne iznenadi. 

GRUPA B - SVE UTAKMICE DO KRAJA

4. KOLO (6. novembar)

Bajern - Olimpijakos
Crvena zvezda - Totenhem

5. KOLO (26. novembar)

Crvena zvezda - Bajern 
Totenhem - Olimpijakos

6. KOLO (11. decembar)

Bajern - Totenhem
Olimpijakos - Crvena zvezda



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar