Хрватска дала у закуп Русији вилу која припада БиХ

Вилу Аурору у Трстеном, резиденцијални објект, који по Споразуму о сукцесији имовине бивше СФРЈ припада БиХ, Хрватска је дала у закуп руском магнату Михаилу Шелкову, власнику фирме Ренесанса.

Регион 23.10.2019 | 10:05
Хрватска дала у закуп Русији вилу која припада БиХ
Шелков је руски предузетник и познат је по производњи титана и технологијама које се користе у авионима Боинга и Ербуса. Хрватска је прошле године усвојила Закон о управљању државном имовином, према којем се у закуп могу дати и некретнине на којима је до сада постојала забрана располагања и то на 30 година под концесију. Упркос протестној ноти Председништва БиХ, спорни процеси у Хрватској су настављени.

Пројект у Трстеном се спроводи у сарадњи с Конзерваторским одељењем Министарства културе у Дубровнику и Управом за заштиту културне баштине, а након обнове комплекс ће се искористити за туристичке намене, како је и било договорено с Министарством државне имовине које је ово здање понудило у вишегодишњи закуп.

 
Атрактивна вила, на коју је око своевремено бацио и амерички глумац Џон Малковић, иде у руке руског милијардера. Исти бизнисмен у најам добија и огромно одмаралиште на острву код Дубровника.

За некадашње елитно летовалиште Министарство државне имовине и Ренесанса из Дубровника потписали су уговор о закупу некретнина на рок од 30 година. На јавном конкурсу који је расписан крајем јуна Ренесанса је дала највећу понуду за споменуте некретнине, а сада их, у року од три године, треба оспособити за угоститељско-туристичке делатности.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

истина

23.10.2019 09:04

ЕУ вриједности :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2019 09:55

У ЕУ се зна чије је шта, јер постоје закони, ако се не поштују, тада су санкције, ово су балканских племена правила

Name

Ре

23.10.2019 09:59

Све сто припада БиХ, Хрватска и Србија сматрају својим и понасају се као да је њихово, јер овдје имају додика и цовица који то и дозвољавају. Да ли се народ у хрватској и србији пита како зиве хрвати и срби у БиХ? Заболи њих нека ствар.

Name

Илија

23.10.2019 10:28

Нема висе моје, твоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбрижан

23.10.2019 13:57

Нема сики рики.То ће бити ријешено на наредној сједници РС и Додик већ припрема акт о угрожености виталног националног интереса Срба.Има подршку од дједа Пеје и Томе Додига.

ОДГОВОРИТЕ