Hrvatska dala u zakup Rusiji vilu koja pripada BiH

Vilu Auroru u Trstenom, rezidencijalni objekt, koji po Sporazumu o sukcesiji imovine bivše SFRJ pripada BiH, Hrvatska je dala u zakup ruskom magnatu Mihailu Šelkovu, vlasniku firme Renesansa.

Region 23.10.2019 | 10:05
Hrvatska dala u zakup Rusiji vilu koja pripada BiH
Šelkov je ruski preduzetnik i poznat je po proizvodnji titana i tehnologijama koje se koriste u avionima Boinga i Erbusa. Hrvatska je prošle godine usvojila Zakon o upravljanju državnom imovinom, prema kojem se u zakup mogu dati i nekretnine na kojima je do sada postojala zabrana raspolaganja i to na 30 godina pod koncesiju. Uprkos protestnoj noti Predsedništva BiH, sporni procesi u Hrvatskoj su nastavljeni.

Projekt u Trstenom se sprovodi u saradnji s Konzervatorskim odeljenjem Ministarstva kulture u Dubrovniku i Upravom za zaštitu kulturne baštine, a nakon obnove kompleks će se iskoristiti za turističke namene, kako je i bilo dogovoreno s Ministarstvom državne imovine koje je ovo zdanje ponudilo u višegodišnji zakup.

 
Atraktivna vila, na koju je oko svoevremeno bacio i američki glumac Džon Malković, ide u ruke ruskog milijardera. Isti biznismen u najam dobija i ogromno odmaralište na ostrvu kod Dubrovnika.

Za nekadašnje elitno letovalište Ministarstvo državne imovine i Renesansa iz Dubrovnika potpisali su ugovor o zakupu nekretnina na rok od 30 godina. Na javnom konkursu koji je raspisan krajem juna Renesansa je dala najveću ponudu za spomenute nekretnine, a sada ih, u roku od tri godine, treba osposobiti za ugostiteljsko-turističke delatnosti.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

istina

23.10.2019 11:04

EU vrijednosti :)

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2019 11:55

U EU se zna čije je šta, jer postoje zakoni, ako se ne poštuju, tada su sankcije, ovo su balkanskih plemena pravila

Name

Re

23.10.2019 11:59

Sve sto pripada BiH, Hrvatska i Srbija smatraju svojim i ponasaju se kao da je njihovo, jer ovdje imaju dodika i covica koji to i dozvoljavaju. Da li se narod u hrvatskoj i srbiji pita kako zive hrvati i srbi u BiH? Zaboli njih neka stvar.

Name

Ilija

23.10.2019 12:28

Nema vise moje, tvoje.

ODGOVORITE
Name

Bezbrižan

23.10.2019 15:57

Nema siki riki.To će biti riješeno na narednoj sjednici RS i Dodik već priprema akt o ugroženosti vitalnog nacionalnog interesa Srba.Ima podršku od djeda Peje i Tome Dodiga.

ODGOVORITE