Аустралијанка дала име детету "грађанин"!

Аустралијска блогерка и мајка четворо деце направила је пометњу на Инстаграму објавом да је одлучила да свом новорођеном сину дала име (на енглеском) "цитизен" које у преводу значи "грађанин". . .

Занимљивости 21.10.2019 | 18:00
Аустралијанка дала име детету "грађанин"!
Није сигурно ни да ли је успела у томе, јер тамошње власти не дозвољавају родитељима да деци дају таква имена.

Клер Александер-Џонстон одабрала је име Ситизен (у оргиналу с енглеског "цитизен")Своју необичну одлуку објавила је уз фотографију бебе на Инстаграму.

" Извини што је овај посао око именовања трајао толико дуго! Било је мало шока када смо објавили твоје име породици, као што је неко истакао, вероватно је и илегално да те тако назовемо у Аустралији, јер име спада под категорију "титула" попут "краљ", "војвода“, "лорд“ или "капетан". Покушали смо да га променимо. "Диско" се чак вратио у игру! Али ништа друго се није чинило исправним за тебе као једну Вагу, са (веома разумним и на земљи) месецом у Јарцу. Дакле, Грађанин си, и увек ћеш бити - Грађанин света" написала је поносна мама уз фотографију са сином коју је објавила на Инстаграму.

Њени пратиоци, њих 117.000, нису били сигурни да ли ове речи значе да је име одобрено од стране власти или су мама и тата само одлучили да сина тако зову код куће, а да ће у "папире" уписати нешто друго као званично име.


Клер иначе има још троје деце који се зоу Атлас, Еверест и Зефир. Блогерка и њен супруг открили су да су се за необично име одлучили захваљујући једноставном тесту.

"Када размишљамо о именима која нам се свиђају, Рич и ја их испробамо кроз једноставан тест. Питање је: "Да ли може бити рок звезда или рачуновођа?" рекла је она, нагласивши да нема посебну жељу да се њена деца баве тим професијама, већ да желе да пронађу "прилагодљиво име".

Власти у Аустралији сматрају да су имена која садрже псовке, симболе или бројеве неприхватљива. Такође, сматра се да је име неприхватљиво ако је контроверзно.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар