Australijanka dala ime detetu "građanin"!

Australijska blogerka i majka četvoro dece napravila je pometnju na Instagramu objavom da je odlučila da svom novorođenom sinu dala ime (na engleskom) "citizen" koje u prevodu znači "građanin". . .

Zanimljivosti 21.10.2019 | 18:00
Australijanka dala ime detetu "građanin"!
Nije sigurno ni da li je uspela u tome, jer tamošnje vlasti ne dozvoljavaju roditeljima da deci daju takva imena.

Kler Aleksander-Džonston odabrala je ime Sitizen (u orginalu s engleskog "citizen")Svoju neobičnu odluku objavila je uz fotografiju bebe na Instagramu.

" Izvini što je ovaj posao oko imenovanja trajao toliko dugo! Bilo je malo šoka kada smo objavili tvoje ime porodici, kao što je neko istakao, verovatno je i ilegalno da te tako nazovemo u Australiji, jer ime spada pod kategoriju "titula" poput "kralj", "vojvoda“, "lord“ ili "kapetan". Pokušali smo da ga promenimo. "Disko" se čak vratio u igru! Ali ništa drugo se nije činilo ispravnim za tebe kao jednu Vagu, sa (veoma razumnim i na zemlji) mesecom u Jarcu. Dakle, Građanin si, i uvek ćeš biti - Građanin sveta" napisala je ponosna mama uz fotografiju sa sinom koju je objavila na Instagramu.

Njeni pratioci, njih 117.000, nisu bili sigurni da li ove reči znače da je ime odobreno od strane vlasti ili su mama i tata samo odlučili da sina tako zovu kod kuće, a da će u "papire" upisati nešto drugo kao zvanično ime.


Kler inače ima još troje dece koji se zou Atlas, Everest i Zefir. Blogerka i njen suprug otkrili su da su se za neobično ime odlučili zahvaljujući jednostavnom testu.

"Kada razmišljamo o imenima koja nam se sviđaju, Rič i ja ih isprobamo kroz jednostavan test. Pitanje je: "Da li može biti rok zvezda ili računovođa?" rekla je ona, naglasivši da nema posebnu želju da se njena deca bave tim profesijama, već da žele da pronađu "prilagodljivo ime".

Vlasti u Australiji smatraju da su imena koja sadrže psovke, simbole ili brojeve neprihvatljiva. Takođe, smatra se da je ime neprihvatljivo ako je kontroverzno.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar