Тузла: Мигранти се гријали, па запалили кућу

Предсједник Скупштине Тузланског кантона (ТК) Жарко Вујовић, рођени Билећанин, некадашњи кошаркаш и директор Слобода Дите, казао је како су мигранти случајно запалили његову породичну кућу изграђену 1918. године.

Босна и Херцеговина 20.10.2019 | 20:42
Тузла: Мигранти се гријали, па запалили кућу
– Само мука може натјерати човјека да спава у кући која је стара цијели вијек. Мој брат их је налазио по 20 или 30 унутра. Како би се загријали, ложили су ватру и запалили кућу – рекао је за "Аваз"  Жарко Вујовић.

У ТК институције још увијек немају прави одговор на мигрантску кризу. Дневно у Тузлу из правца Зворника и Братунца стиже неколико стотина миграната.

Управо на проблем збрињавања миграната у Тузли упозоравају мигранти који мјесецима помажу несретним људима на аутобуској станици у Тузли.

– Имаћемо проблем приликом доласка миграната из Србије и повратка миграната из Бихаћа који желе поново преко Дрине. Тузла ће бити то чвориште путева и може се свашта догодити. Поготово јер долази зима – кажу волонтери са тузланске аутобуске станице.

Својевремено је Градско вијеће Тузла усвојило закључке који су се тицали мигрантске кризе, али нити један од закључака није реализован. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Марсовац

20.10.2019 19:59

Е јесмо награбусили сви заједно. Толике вјекове се убијали медјусобно за саку земље и ста сад? Ником ниста. За 50 година овдје неце бити ни Муслимана/Босњака ни Срба ни Хрвата. Ето вам га сад. Старији це помријети младји це одселити. Тузна реалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трун у оку.

20.10.2019 20:59

Остаце бар мигранти да лозе куце и гласају за 50КМ.

Name

ТИТО

20.10.2019 20:02

СТА СТОКА ЗНА ЗИВЕ У ПЕСКУ И УБИЈАЈУ ЦИВИЛИЗОВАН СВЕТ ВРАЦАЈ СТОКУ НАЗАД ОТКУД ДОСЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

20.10.2019 20:13

Ако дневно стизе пар стотина миграната како ви казете онда их у Тузли има висе него у Бихацу.

ОДГОВОРИТЕ