Tuzla: Migranti se grijali, pa zapalili kuću

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) Žarko Vujović, rođeni Bilećanin, nekadašnji košarkaš i direktor Sloboda Dite, kazao je kako su migranti slučajno zapalili njegovu porodičnu kuću izgrađenu 1918. godine.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


– Samo muka može natjerati čovjeka da spava u kući koja je stara cijeli vijek. Moj brat ih je nalazio po 20 ili 30 unutra. Kako bi se zagrijali, ložili su vatru i zapalili kuću – rekao je za "Avaz"  Žarko Vujović.

U TK institucije još uvijek nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu. Dnevno u Tuzlu iz pravca Zvornika i Bratunca stiže nekoliko stotina migranata.

Upravo na problem zbrinjavanja migranata u Tuzli upozoravaju migranti koji mjesecima pomažu nesretnim ljudima na autobuskoj stanici u Tuzli.

– Imaćemo problem prilikom dolaska migranata iz Srbije i povratka migranata iz Bihaća koji žele ponovo preko Drine. Tuzla će biti to čvorište puteva i može se svašta dogoditi. Pogotovo jer dolazi zima – kažu volonteri sa tuzlanske autobuske stanice.

Svojevremeno je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo zaključke koji su se ticali migrantske krize, ali niti jedan od zaključaka nije realizovan. 

(BN)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Marsovac

20.10.2019 21:59

E jesmo nagrabusili svi zajedno. Tolike vjekove se ubijali medjusobno za saku zemlje i sta sad? Nikom nista. Za 50 godina ovdje nece biti ni Muslimana/Bosnjaka ni Srba ni Hrvata. Eto vam ga sad. Stariji ce pomrijeti mladji ce odseliti. Tuzna realnost.

Ostace bar migranti da loze kuce i glasaju za 50KM.

trun u oku.

20.10.2019 22:59

TITO

20.10.2019 22:02

STA STOKA ZNA ZIVE U PESKU I UBIJAJU CIVILIZOVAN SVET VRACAJ STOKU NAZAD OTKUD DOSLI

As

20.10.2019 22:13

Ako dnevno stize par stotina migranata kako vi kazete onda ih u Tuzli ima vise nego u Bihacu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.