Tuzla: Migranti se grijali, pa zapalili kuću

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) Žarko Vujović, rođeni Bilećanin, nekadašnji košarkaš i direktor Sloboda Dite, kazao je kako su migranti slučajno zapalili njegovu porodičnu kuću izgrađenu 1918. godine.

Bosna i Hercegovina 20.10.2019 | 20:42
Tuzla: Migranti se grijali, pa zapalili kuću
– Samo muka može natjerati čovjeka da spava u kući koja je stara cijeli vijek. Moj brat ih je nalazio po 20 ili 30 unutra. Kako bi se zagrijali, ložili su vatru i zapalili kuću – rekao je za "Avaz"  Žarko Vujović.

U TK institucije još uvijek nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu. Dnevno u Tuzlu iz pravca Zvornika i Bratunca stiže nekoliko stotina migranata.

Upravo na problem zbrinjavanja migranata u Tuzli upozoravaju migranti koji mjesecima pomažu nesretnim ljudima na autobuskoj stanici u Tuzli.

– Imaćemo problem prilikom dolaska migranata iz Srbije i povratka migranata iz Bihaća koji žele ponovo preko Drine. Tuzla će biti to čvorište puteva i može se svašta dogoditi. Pogotovo jer dolazi zima – kažu volonteri sa tuzlanske autobuske stanice.

Svojevremeno je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo zaključke koji su se ticali migrantske krize, ali niti jedan od zaključaka nije realizovan. 

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Marsovac

20.10.2019 19:59

E jesmo nagrabusili svi zajedno. Tolike vjekove se ubijali medjusobno za saku zemlje i sta sad? Nikom nista. Za 50 godina ovdje nece biti ni Muslimana/Bosnjaka ni Srba ni Hrvata. Eto vam ga sad. Stariji ce pomrijeti mladji ce odseliti. Tuzna realnost.

ODGOVORITE
Name

trun u oku.

20.10.2019 20:59

Ostace bar migranti da loze kuce i glasaju za 50KM.

Name

TITO

20.10.2019 20:02

STA STOKA ZNA ZIVE U PESKU I UBIJAJU CIVILIZOVAN SVET VRACAJ STOKU NAZAD OTKUD DOSLI

ODGOVORITE
Name

As

20.10.2019 20:13

Ako dnevno stize par stotina migranata kako vi kazete onda ih u Tuzli ima vise nego u Bihacu.

ODGOVORITE