Квантас успјешно тестирао најдужи лет на свијету

Аустралијска авиокомпанија "Квантас" успјела је да реализује најдужи лет без слетања који је трајао скоро 20 сати од Њујорка до Сиднеја.

Свијет 20.10.2019 | 19:34
Квантас успјешно тестирао најдужи лет на свијету
Компанија је жељела да провјери докле иду границе издржљивости путника и да ли су летови који трају скоро цио дан подношљиви, а пробни лет назван је "Пројецт Сунрисе".

Авион је прешао укупно 16.015 километара лета, а путници су се возили 19 сати и 16 минута, као што је и планирано.

"Охрабривали смо путнике да конзумирају много кафе за вријеме лета", казао је Фил Кепс из особља Квантаса.

Аустралијска авиокомпанија намјерава да помјери границе дугих летова, а најављују да це овакви летови бити доступни свима 2022. или 2023. године. На овом лету је ипак летјело само 50 особа, а у ту цифру је убројана и посада, али и истраживачи који су биљежили све што се дешава за вријеме лета.

Квантас је у сарадњи са истраживачима хтио да провјери како путници реагују на разне ствари, од потребе за спавањем, до јет лага. Осим тога, волонтери су на себи имали опрему која је пратила како се њихово тијело понаша и реагује на промјене током лета.

Лет је прошао без проблема и према првобитно замишљеном плану. Ова компанија планира да спроведе идентично тестирање за мјесец дана, када ће летјети од Лондона до Сиднеја.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар