Мигранти изађу, окупају се и иду у правцу Цазина

У Бихаћу је снимљена група миграната који своју дневну хигијену и прање веша обављају на обали ријеке Уне.

Босна и Херцеговина 20.10.2019 | 13:15
Мигранти изађу, окупају се и иду у правцу Цазина
Иако на први поглед то није ништа ново, заправо је ријеч о тренуцима спремања за пут – мигранти који успију отићи из Вучјака више се тамо не враћају.

Како објашњава репортер портала Клиx који је све ово забиљежио, кадрови су снимљени у близини центра Бихаћа на Отоци,а у тренутку снимања на обали се налазило 30 миграната који су вјероватно дошли из кампа Вучјак.

Оно што је занимљиво јесте да се након прања и купања мигранти не упућују натраг ка кампу којег хуманитарне организације и Европска унија називају неадекватним и позивају на његово гашење због нељудских услова, него одлазе у правцу Цазина и Тржачким Раштелима.

Ових дана управо у том правцу упутио се велики број миграната, а у циљу тражења нове руте за пролазак у Хрватску, након акције полиције која је за циљ имала “чишћење града” и смјештање миграната у камп са грозним условима живљења.

О којој рути је тачно ријеч, то је још увијек непознаница.

Министарство безбједности БиХ упутило је у петак саопштење за јавност у којем истиче како већ дуже вријеме тражи од локалних власти да осигурају адекватну локацију на којој би се направио нови прихватни центар за смјештај мигранта који се налазе на подручју Унско-санског кантона.

С друге стране, Европска унија одбија да финансира предложене локације и може се рећи да у овом тренутку нема проводљиве идеје када је у питању нови камп. Ипак, Канцеларија Европске уније у БиХ жели видјети рјешење и позвала је све нивое власти да се хитно суоче са изазовом који за БиХ представља проток миграната.

Извор: Клиx

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ив

20.10.2019 12:13

ЕУ плаца кампове у БиХ? Па сто их ЕУ не узме себи и тамо дрзи у камповима? Ста ми имамо са њима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

20.10.2019 15:50

РЕ ИВ ЗАГАДИЦЕ ВОДУ СУГЕ СВИЊСКЕ ТОСУ УБИЦЕ ВЕЦИНА ДОЦЕ ОНИ НАМА ГЛАВЕ СВИМА УЕВРОПИ НЕКИДУ ТРАМПУ

Name

Ма болан

20.10.2019 18:50

Нису то су обицни паценици који не знају куд гоне ни ста их је снасло.

Name

ниси Ти то

21.10.2019 08:21

За овог Тито, јадан ли си јадан, можда си баш ти убица и свиња заражена мржњом. Грешниче један, не знаш ни шта мислиш, али брже боље полети да пишеш.