РУС: Људина од голгетера - три комада!

Артјом Дзјуба блиста и у дресу репрезентације и у Зениту!

Фудбал 20.10.2019 | 08:38
РУС: Људина од голгетера - три комада!
Таква људина мора да „цепа“ мреже. Мада је већ почео да троши 32. годину, иако се мучио на многобројним позајмицама, Артјом Дзјуба је дефинитивно нападач способан да сруши све пред собом. Висок 196 центиметара и тежак 91 килограм снажни шпица представља прави булдожер у противничком казненом простору, што је најбоље осетила одбрана Ростова на затварању суботњег програма 13. кола Премијер лиге Русије.

Репрезентативни центарфор је скоро сам победио госте са Дона, пошто је од шест голова у тријумфу 6:1 заслужан за чак пет! Три је дао, још два наместио и показао да се ове јесени налази у фантасичној форми. Кад се обрачуна учинак на клупском и репрезентативном нивоу остварио је, као да је кошаркаш – а с обзиром на висину могао би да буде –  дабл дабл учинак, пошто је на 19 мечева у свим такмичењима (првенство, куп, Лига шампиона, квалификације за ЕУРО) 13 пута тресао мрежу и још 13 пута исто омогућио саиграчима!

Блиставо, иако ће малициозни рећи да му је лако пошто изводи пенале. Данас двапут, но то не умањуе ни његов голгетерски њих, ни снагу Зенита. Поготово ако се зна да је тим Сергеја Семака на последњиа три меча у Санкт Петербургу дао 11 голова!

Иначе, ражаловани капитен српске репрезентације, Бранислав Ивановић играо је цео меч на позицији десног бека у мечу којим је Зенит направио сјајну увертиру пред гостовање Лајпцигу у Лиги шампиона.

За разлику од навијача Зенита, који ове сезоне имају разлога за велику радост, у црвено-белом делу Москве је туга. На дебију новог тренера Доменика Тедеска Спартак је одирао само 0:0 са Рубином и тренутно је девети на табели.

Ако ништа друго бар је прекинута серија од пет првенствених пораза. Ако је то уопште утеха.

РУСИЈА 1 - 13. КОЛО

Петак

Ахмат - Локомотива Москва 0:2 (0:1)
/Коломејцев 23, Жоао Марио 86/

Субота

Тамбов – Урал 1:2 (0:0)
/Обуков 61 пен – Иљин 73, Харојан 76/

Спартак Москва – Рубин 0:0

Зенит – Ростов 6:1 (3:0)
/Дзјуба 14 пен, 20, 80 пен, Азмун 44, Караваев 61, Вариос 90+2 – Јеременко 83 пен/

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар