RUS: Ljudina od golgetera - tri komada!

Artjom Dzjuba blista i u dresu reprezentacije i u Zenitu!

Fudbal 20.10.2019 | 08:38
RUS: Ljudina od golgetera - tri komada!
Takva ljudina mora da „cepa“ mreže. Mada je već počeo da troši 32. godinu, iako se mučio na mnogobrojnim pozajmicama, Artjom Dzjuba je definitivno napadač sposoban da sruši sve pred sobom. Visok 196 centimetara i težak 91 kilogram snažni špica predstavlja pravi buldožer u protivničkom kaznenom prostoru, što je najbolje osetila odbrana Rostova na zatvaranju subotnjeg programa 13. kola Premijer lige Rusije.

Reprezentativni centarfor je skoro sam pobedio goste sa Dona, pošto je od šest golova u trijumfu 6:1 zaslužan za čak pet! Tri je dao, još dva namestio i pokazao da se ove jeseni nalazi u fantasičnoj formi. Kad se obračuna učinak na klupskom i reprezentativnom nivou ostvario je, kao da je košarkaš – a s obzirom na visinu mogao bi da bude –  dabl dabl učinak, pošto je na 19 mečeva u svim takmičenjima (prvenstvo, kup, Liga šampiona, kvalifikacije za EURO) 13 puta tresao mrežu i još 13 puta isto omogućio saigračima!

Blistavo, iako će maliciozni reći da mu je lako pošto izvodi penale. Danas dvaput, no to ne umanjue ni njegov golgeterski njih, ni snagu Zenita. Pogotovo ako se zna da je tim Sergeja Semaka na poslednjia tri meča u Sankt Peterburgu dao 11 golova!

Inače, ražalovani kapiten srpske reprezentacije, Branislav Ivanović igrao je ceo meč na poziciji desnog beka u meču kojim je Zenit napravio sjajnu uvertiru pred gostovanje Lajpcigu u Ligi šampiona.

Za razliku od navijača Zenita, koji ove sezone imaju razloga za veliku radost, u crveno-belom delu Moskve je tuga. Na debiju novog trenera Domenika Tedeska Spartak je odirao samo 0:0 sa Rubinom i trenutno je deveti na tabeli.

Ako ništa drugo bar je prekinuta serija od pet prvenstvenih poraza. Ako je to uopšte uteha.

RUSIJA 1 - 13. KOLO

Petak

Ahmat - Lokomotiva Moskva 0:2 (0:1)
/Kolomejcev 23, Žoao Mario 86/

Subota

Tambov – Ural 1:2 (0:0)
/Obukov 61 pen – Iljin 73, Harojan 76/

Spartak Moskva – Rubin 0:0

Zenit – Rostov 6:1 (3:0)
/Dzjuba 14 pen, 20, 80 pen, Azmun 44, Karavaev 61, Varios 90+2 – Jeremenko 83 pen/

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar