Исповест Батигола: Молио сам доктора да ми ампутира ноге!

То није био живот! "Било је дана када нисам могао да устанем из кревета, плакао сам од беса и рекао сам себи не могу овако да завршим", присетио се Габријел Батистута агоније кроз коју је прошао и бола који га и сада мучи. Подвргнуо се новом захвату и. . .

Фудбал 20.10.2019 | 00:00
Исповест Батигола: Молио сам доктора да ми ампутира ноге!
Када помислите на фудбал деведесетих - Габријел Батистута је једна од првих асоцијација.

Харизматични "гаучос" натерао је многе клинце да се заљубе у фудбал, пре свега у аргентински и италијански, а његови голови и вештина с лоптом препричавају се и деценијама касније, што довољно говори да је постао права икона овог спорта колико толико обожавамо...

Поникао је у Њуелсу, потом играо за ривалске Ривер Плејт и Боку, да би потом 1991. године отишао у Фиорентину и стекао статус легенде.

За девет сезона у дресу Виоле постигао је чак 207 голова на 333 утакмице, док је потом играо још и за Рому, Интер и Ал-Араби, међутим још од прве сезоне у "вучици", када је загазио у тридесете, био је евидентан пад код њега у игри, пре свега на физичком нивоу.

Због тога је морао раније да заврши каријеру, али нису се на томе завршили проблеми.

Дао је више него што је тело могло да поднесе и брзо су се јавили се проблеми са ногама, имао је огроман притисак на вене и артерије, због чега је имао потешкоћа и да хода. Био је очајан, болови су били ужасни, није могао да поднесе такав живот.

"Чим сам завршио каријеру имао сам проблема са чланцима, венама, кости су болеле... Исти проблем који је Ван Бастен имао са 28 година. Било је дана када нисам могао да устанем из кревета, плакао сам од беса и рекао сам себи не могу овако да завршим. Моја породица ме је бодрила и подржавала, али сам патио, био сам јако болестан...", присетио се најгорих дана живота Габријел Батистута за данашње издање "Коријере дела Сера". 

"Било је толико лоше да сам позвао пријатеља лекара и молио га да ми ампутира ноге. Молио сам га, преклињао, инсистирао, рекао сам му да то није више живот".

Био је подвргнут више операција, ситуација се на час поправљала, док је бол и даље била присутна. Прошлог месеца у Базелу поново је оперисан, у питању су протезе за чланке, и каже да се сада осећа боље него претходних година...

"То је решење које сам тражио већ 6-7 година. Видећемо када прође 40 дана да ли је бол потпуно нестала и да ли ћу моћи да ходам као нормална особа", објаснио је Батистута.

А да није било свих тих проблема?

"Ех, да није било тога... Ко зна шта бих све постигао у каријери. Златна лопта? Не, не верујем, то је везано за тимске успехе. Опет, можда бих у неко време то заслужио. Нисам био талентован тако у почетку, имао сам снагу и и то се поправљало се временом како сам радио...", искрен је потпуно Батистута кога је Дијего Марадона прогласио најбољим нападачем с којим је икад играо.

Не жали због тога што је СВЕ дао фудбалу, али је свестан да га је то коштало квалитетнијег живота, пошто је у фебруару прославио 50. рођендан.

"Моји чланци су увек били слаби, ломљиви, ниједног тренутка нисам могао да дам 100%, упропасиле су ме дисторзије... Стално сам био на лековима против бола. Био сам превише посвећен томе да задовољим себе и јавност, излазио сам на терен у немогућим условима. Био сам Краљ лавова, Батигол и ратник, морао сам да стиснем зубе", помало са сетом у гласу присећа се Батистута.

И поред свих тих проблема постао је мајстор фудбала, а не смемо ни да замислимо шта би било без њих. Овако можемо само да му пожелимо да се отараси бола!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар