Ispovest Batigola: Molio sam doktora da mi amputira noge!

To nije bio život! "Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta, plakao sam od besa i rekao sam sebi ne mogu ovako da završim", prisetio se Gabrijel Batistuta agonije kroz koju je prošao i bola koji ga i sada muči. Podvrgnuo se novom zahvatu i. . .

Fudbal 20.10.2019 | 00:00
Ispovest Batigola: Molio sam doktora da mi amputira noge!
Kada pomislite na fudbal devedesetih - Gabrijel Batistuta je jedna od prvih asocijacija.

Harizmatični "gaučos" naterao je mnoge klince da se zaljube u fudbal, pre svega u argentinski i italijanski, a njegovi golovi i veština s loptom prepričavaju se i decenijama kasnije, što dovoljno govori da je postao prava ikona ovog sporta koliko toliko obožavamo...

Ponikao je u Njuelsu, potom igrao za rivalske River Plejt i Boku, da bi potom 1991. godine otišao u Fiorentinu i stekao status legende.

Za devet sezona u dresu Viole postigao je čak 207 golova na 333 utakmice, dok je potom igrao još i za Romu, Inter i Al-Arabi, međutim još od prve sezone u "vučici", kada je zagazio u tridesete, bio je evidentan pad kod njega u igri, pre svega na fizičkom nivou.

Zbog toga je morao ranije da završi karijeru, ali nisu se na tome završili problemi.

Dao je više nego što je telo moglo da podnese i brzo su se javili se problemi sa nogama, imao je ogroman pritisak na vene i arterije, zbog čega je imao poteškoća i da hoda. Bio je očajan, bolovi su bili užasni, nije mogao da podnese takav život.

"Čim sam završio karijeru imao sam problema sa člancima, venama, kosti su bolele... Isti problem koji je Van Basten imao sa 28 godina. Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta, plakao sam od besa i rekao sam sebi ne mogu ovako da završim. Moja porodica me je bodrila i podržavala, ali sam patio, bio sam jako bolestan...", prisetio se najgorih dana života Gabrijel Batistuta za današnje izdanje "Korijere dela Sera". 

"Bilo je toliko loše da sam pozvao prijatelja lekara i molio ga da mi amputira noge. Molio sam ga, preklinjao, insistirao, rekao sam mu da to nije više život".

Bio je podvrgnut više operacija, situacija se na čas popravljala, dok je bol i dalje bila prisutna. Prošlog meseca u Bazelu ponovo je operisan, u pitanju su proteze za članke, i kaže da se sada oseća bolje nego prethodnih godina...

"To je rešenje koje sam tražio već 6-7 godina. Videćemo kada prođe 40 dana da li je bol potpuno nestala i da li ću moći da hodam kao normalna osoba", objasnio je Batistuta.

A da nije bilo svih tih problema?

"Eh, da nije bilo toga... Ko zna šta bih sve postigao u karijeri. Zlatna lopta? Ne, ne verujem, to je vezano za timske uspehe. Opet, možda bih u neko vreme to zaslužio. Nisam bio talentovan tako u početku, imao sam snagu i i to se popravljalo se vremenom kako sam radio...", iskren je potpuno Batistuta koga je Dijego Maradona proglasio najboljim napadačem s kojim je ikad igrao.

Ne žali zbog toga što je SVE dao fudbalu, ali je svestan da ga je to koštalo kvalitetnijeg života, pošto je u februaru proslavio 50. rođendan.

"Moji članci su uvek bili slabi, lomljivi, nijednog trenutka nisam mogao da dam 100%, upropasile su me distorzije... Stalno sam bio na lekovima protiv bola. Bio sam previše posvećen tome da zadovoljim sebe i javnost, izlazio sam na teren u nemogućim uslovima. Bio sam Kralj lavova, Batigol i ratnik, morao sam da stisnem zube", pomalo sa setom u glasu priseća se Batistuta.

I pored svih tih problema postao je majstor fudbala, a ne smemo ni da zamislimo šta bi bilo bez njih. Ovako možemo samo da mu poželimo da se otarasi bola!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar