Јирген Клинсман изабрао Еквадор!

Паузирао је три године!

Фудбал 18.10.2019 | 09:54
Јирген Клинсман изабрао Еквадор!
Враћа се Јирген Клинсман тренерском послу. Односно, селекторском, пошто поново преузима репрезентацију. После пет година на клупи САД и три године одмора, легендарни немачки ас остаје у америчком делу планете, само ће се спустити на југ, у – Еквадор.

Како пишу тамошњи медији, Клинсман се све договорио са челницима фудбалског савеза Еквадора, рачуна се да је посао завршен, само је остало да се потпише уговор. Овај спој је поприлично изненадио све у свету фудбала, јер је Јирген пре само годину дана поставио неке веома високе стандарде за неког будућег послодавца.

Након што је отишао са клупе САД и чак три године паузирао од посла, радећи само за РТЛ канал као стручни консултант, Клинсман је рекао:

„Ако се икада вратим тренерском послу, преузећу само неку репрезентацију која има квалитет и циљ да се домогне најмање полуфинала Светског првенства“.

Без жеље да потцењујемо Еквадор, ипак, чини се да та селекција нема баш квалитет за четири најбоље на свету.

Имао је Клинсман доста јаке ривале за место селектора Еквадора, јер су у конкуренцији били и Хозе Пекерман, Сантијаго Солари, Ђани де Бјази, Фернандо Јеро.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар