Jirgen Klinsman izabrao Ekvador!

Pauzirao je tri godine!

Fudbal 18.10.2019 | 09:54
Jirgen Klinsman izabrao Ekvador!
Vraća se Jirgen Klinsman trenerskom poslu. Odnosno, selektorskom, pošto ponovo preuzima reprezentaciju. Posle pet godina na klupi SAD i tri godine odmora, legendarni nemački as ostaje u američkom delu planete, samo će se spustiti na jug, u – Ekvador.

Kako pišu tamošnji mediji, Klinsman se sve dogovorio sa čelnicima fudbalskog saveza Ekvadora, računa se da je posao završen, samo je ostalo da se potpiše ugovor. Ovaj spoj je poprilično iznenadio sve u svetu fudbala, jer je Jirgen pre samo godinu dana postavio neke veoma visoke standarde za nekog budućeg poslodavca.

Nakon što je otišao sa klupe SAD i čak tri godine pauzirao od posla, radeći samo za RTL kanal kao stručni konsultant, Klinsman je rekao:

„Ako se ikada vratim trenerskom poslu, preuzeću samo neku reprezentaciju koja ima kvalitet i cilj da se domogne najmanje polufinala Svetskog prvenstva“.

Bez želje da potcenjujemo Ekvador, ipak, čini se da ta selekcija nema baš kvalitet za četiri najbolje na svetu.

Imao je Klinsman dosta jake rivale za mesto selektora Ekvadora, jer su u konkurenciji bili i Hoze Pekerman, Santijago Solari, Đani de Bjazi, Fernando Jero.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar