Нови сукоби демонстраната са полицијом

Нови сукоби демонстраната и полиције догодили су се вечерас у Барцелони, трећу ноћ заредом. Подсјећамо, демонстранти, њих више од 20 хиљада и вечерас је протестирало и обрачунало се с полицијом, а захтијевају да се пусте на слободу бивши каталонски лидери.

Свијет 16.10.2019 | 23:05
Нови сукоби демонстраната са полицијом
Како јавља АФП, демонстрати су бацали лименке и друге предмете на припаднике полиције, а том приликом је запаљено неколико аутомобила, а дим и ватра су се надвили над улицама града.

Шпански премијер Педро Санчез (Санцхез) поручио је вечерас да насилне групе неће постићи ништа.



- Влада неће допустити да се насиљем наметне заједнички живот - казао је Санчез и позвао Парламент Каталоније да осуди употребу насиља.

Иначе, у протестима који трају већ неколико дана повријеђено је више од 300 особа, од којих је чак 60 полицајаца. Сви већи градови у Каталонији су блокирани.



Вечерашње демонстрације су као и ранијих ноћи организирао Комитет за обрану Републике (ЦДР), организација састављена од више група које захтијевају од каталонске владе примјену независности проглашене 2017. године, те одлазак шпанске националне полиције и цивилне гарде из Каталоније.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар