Тако Фол - виши је од Бобија, допао се Бостону...

Потписао уговор у НБА! Сензација из Сенегала већ је звезда у Америци, иако није ни дебитовао у најјачој лиги света.

Кошарка 15.10.2019 | 17:11
Тако Фол - виши је од Бобија, допао се Бостону...
НБА лига је од ове сезоне променила правила за "мерење" висине играча, тако да су многи од њих остали без неколико центиметара, али било је оних који су порасли без патика - попут Бобана Марјановића - који према новој званичној статистици има 2.23м.

Ипак, веровали или не, више није највиши кошаркаш у НБА!

Прескочио га је, и то не за мало, сенегалски кошаркаш Тако Фол (23) кога ниједна екипа није изабрала на овогодишњем драфту, али се потом допао Бостону током Летње лиге.

Елхађи Тако Серењ Диоп Фол, који је рођен 1995. године у Дакару, висок је тачно 226 центиметара, док се наводи да у патикама долази и до висине 231 центиметар, чиме је изједначио рекорд легендарног Манутеа Бола, покојног кошаркаша Вашингтона.

Један од највиших људи на свету има распон руку од 250 центиметара, док када подигне руке - има чак 311 центиметара, па само замислите то на кошаркашком паркету...

Очекивано, Тако Фол има проблема са кретањем и нема довољну брзину за модерну кошарку, али Бостон је одлучио да га испроба током лета и потом је са њим потписао уговор. Према информацијама Адријана Војнаровског, ових дана су га преиначили у "двосмерни".

То значи да ће највећи део сезоне Фол играти у развојном тиму Бостона, док може до 45 дана да проведе са играчима Селтикса у НБА лиги.

Фол је четири године ишао на колеџ "УЦФ" на коме је у просеку бележио 10,1 поен, 7,7 скокова и 2,4 блокаде по мечу. Ипак, и да не успе у "јурењу америчког сна" у НБА лиги, може да се окрене електротехници коју је завршио на Флориди, што је више пута и сам наглашавао да је за њега подједнако важна сфера у животу.

Мало тога је до сада постигао у кошарци, али је због имена и висине већ постао звезда друштвених мрежа у Америци и шире...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар