Tako Fol - viši je od Bobija, dopao se Bostonu...

Potpisao ugovor u NBA! Senzacija iz Senegala već je zvezda u Americi, iako nije ni debitovao u najjačoj ligi sveta.

Košarka 15.10.2019 | 17:11
Tako Fol - viši je od Bobija, dopao se Bostonu...
NBA liga je od ove sezone promenila pravila za "merenje" visine igrača, tako da su mnogi od njih ostali bez nekoliko centimetara, ali bilo je onih koji su porasli bez patika - poput Bobana Marjanovića - koji prema novoj zvaničnoj statistici ima 2.23m.

Ipak, verovali ili ne, više nije najviši košarkaš u NBA!

Preskočio ga je, i to ne za malo, senegalski košarkaš Tako Fol (23) koga nijedna ekipa nije izabrala na ovogodišnjem draftu, ali se potom dopao Bostonu tokom Letnje lige.

Elhađi Tako Serenj Diop Fol, koji je rođen 1995. godine u Dakaru, visok je tačno 226 centimetara, dok se navodi da u patikama dolazi i do visine 231 centimetar, čime je izjednačio rekord legendarnog Manutea Bola, pokojnog košarkaša Vašingtona.

Jedan od najviših ljudi na svetu ima raspon ruku od 250 centimetara, dok kada podigne ruke - ima čak 311 centimetara, pa samo zamislite to na košarkaškom parketu...

Očekivano, Tako Fol ima problema sa kretanjem i nema dovoljnu brzinu za modernu košarku, ali Boston je odlučio da ga isproba tokom leta i potom je sa njim potpisao ugovor. Prema informacijama Adrijana Vojnarovskog, ovih dana su ga preinačili u "dvosmerni".

To znači da će najveći deo sezone Fol igrati u razvojnom timu Bostona, dok može do 45 dana da provede sa igračima Seltiksa u NBA ligi.

Fol je četiri godine išao na koledž "UCF" na kome je u proseku beležio 10,1 poen, 7,7 skokova i 2,4 blokade po meču. Ipak, i da ne uspe u "jurenju američkog sna" u NBA ligi, može da se okrene elektrotehnici koju je završio na Floridi, što je više puta i sam naglašavao da je za njega podjednako važna sfera u životu.

Malo toga je do sada postigao u košarci, ali je zbog imena i visine već postao zvezda društvenih mreža u Americi i šire...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar