ЕК: Партизан гостује Ритасу...

Који је "развалио" Локомотиву - Параховски против својих. . .  Тимови који су се зимус борили за пролаз у Топ 8 Еврокупа, сада су противници већ у првој фази такмичења. Тринкијери се жали на недостатак времена за тренинг.

Кошарка 14.10.2019 | 22:15
ЕК: Партизан гостује Ритасу...
Кошаркаши Партизана мини серију гостовања настављају у Вилњусу, где су у понедељак отпутовали из Љубљане.

Након неочекивано убедљивог пораза од Приморске у Копру, црно-бели су провели дан у Порторожу, па одлетели ка главном граду Литваније, где се већ налази фудбалска репрезентација Србије.

Меч Ритас - Партизан, у оквиру 3. кола Б групе Еврокупа, заказан је за уторак од 18.00 и представља ново поглавље сада већ озбиљног ривалства, будући да су два тима у претходних 10 година одиграла исто толико мечева - четири у Евролиги, па шест у Еврокупу.

Што се тиче само утакмица у Вилњусу, биланс је поражавајући по црно-беле (0:5).

Партизан је после два кола лидер групе и једини са обе победе, док је Ритас у групи тимова са скором 1-1. На премијери је као домаћин савладао Локомотиву Кубањ (92:86), па изгубио у гостима од Лиможа (82:61). 

Тренер Партизана Андреа Тринкијери пред пут је изјавио: 

"Ако размишљамо о умору, бићемо уморни. Нема умора, само је напорно, јер не успевамо да тренирамо како треба. Физички је доста тежак период, али тако је и - идемо. Још једна тешка утакмица је пред нама. Ритас игра снажно кући, 'развалили' су Локомотиву, поставили ’светски рекорд’ од 40 постигнутих поена за четвртину... Млада су екипа, пуна енергије и тамо ће нам требати мудрости, стрпљења и памети", истакао је Тринкијери.

Нови центар црно-белих Артјом Параховски у Србију је стигао управо из Ритаса.

Крајем јануара ове године он је са полудистанце секунд пре краја постигао победоносни кош на гостовању у "Пиониру", чиме је ставио тачку на Партизанове амбиције везане за Топ 8 фазу.

Резултат је био 77:78, после 80:74 у Вилњусу.

"Ритас је мој бивши тим, који је задржао главне домаће играче од прошле сезоне. Имаће подршку од можда и 10.000 људи, играју добро код куће и пред нама је сигурно тежак меч. Као неко ко је био саиграч многим првотимцима Ритаса, покушаћу да дам неки савет и да нам бар мало олакшам посао сутра", обећао је искусни Белорус.

Тренер Ритаса Даиниус Адомаитис, доскорашњи селектор Литваније, из прошле сезоне има на располагању Бенџијуса (дао 27 поена Локомотиви), Еходаса, Буткевичијуса, Сирвидиса и пар млађих момака, који углавном седе на клупи.

На другој страни, од странаца није остао нико. Уместо Параховског, Стипчевића, Крејмера и Силија, ту су сада Американац Терел Холовеј, који игра на позицији плејмејкера, бек из Мексика Пако Круз и крилни центар, Аустралијанац Камерон Берстоу.

Поред Ритаса и Партизана, у групи Б састаће се још Венеција - Тофаш (уторак, 20.00) и Локомотива - Лимож (среда, 18.30).

ТАБЕЛА: Партизан 2-0, Лимож 1-1, Локомотива 1-1, Тофаш 1-1, Ритас 1-1, Венеција 0-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар