EK: Partizan gostuje Ritasu...

Koji je "razvalio" Lokomotivu - Parahovski protiv svojih. . .  Timovi koji su se zimus borili za prolaz u Top 8 Evrokupa, sada su protivnici već u prvoj fazi takmičenja. Trinkijeri se žali na nedostatak vremena za trening.

Košarka 14.10.2019 | 22:15
EK: Partizan gostuje Ritasu...
Košarkaši Partizana mini seriju gostovanja nastavljaju u Vilnjusu, gde su u ponedeljak otputovali iz Ljubljane.

Nakon neočekivano ubedljivog poraza od Primorske u Kopru, crno-beli su proveli dan u Portorožu, pa odleteli ka glavnom gradu Litvanije, gde se već nalazi fudbalska reprezentacija Srbije.

Meč Ritas - Partizan, u okviru 3. kola B grupe Evrokupa, zakazan je za utorak od 18.00 i predstavlja novo poglavlje sada već ozbiljnog rivalstva, budući da su dva tima u prethodnih 10 godina odigrala isto toliko mečeva - četiri u Evroligi, pa šest u Evrokupu.

Što se tiče samo utakmica u Vilnjusu, bilans je poražavajući po crno-bele (0:5).

Partizan je posle dva kola lider grupe i jedini sa obe pobede, dok je Ritas u grupi timova sa skorom 1-1. Na premijeri je kao domaćin savladao Lokomotivu Kubanj (92:86), pa izgubio u gostima od Limoža (82:61). 

Trener Partizana Andrea Trinkijeri pred put je izjavio: 

"Ako razmišljamo o umoru, bićemo umorni. Nema umora, samo je naporno, jer ne uspevamo da treniramo kako treba. Fizički je dosta težak period, ali tako je i - idemo. Još jedna teška utakmica je pred nama. Ritas igra snažno kući, 'razvalili' su Lokomotivu, postavili ’svetski rekord’ od 40 postignutih poena za četvrtinu... Mlada su ekipa, puna energije i tamo će nam trebati mudrosti, strpljenja i pameti", istakao je Trinkijeri.

Novi centar crno-belih Artjom Parahovski u Srbiju je stigao upravo iz Ritasa.

Krajem januara ove godine on je sa poludistance sekund pre kraja postigao pobedonosni koš na gostovanju u "Pioniru", čime je stavio tačku na Partizanove ambicije vezane za Top 8 fazu.

Rezultat je bio 77:78, posle 80:74 u Vilnjusu.

"Ritas je moj bivši tim, koji je zadržao glavne domaće igrače od prošle sezone. Imaće podršku od možda i 10.000 ljudi, igraju dobro kod kuće i pred nama je sigurno težak meč. Kao neko ko je bio saigrač mnogim prvotimcima Ritasa, pokušaću da dam neki savet i da nam bar malo olakšam posao sutra", obećao je iskusni Belorus.

Trener Ritasa Dainius Adomaitis, doskorašnji selektor Litvanije, iz prošle sezone ima na raspolaganju Bendžijusa (dao 27 poena Lokomotivi), Ehodasa, Butkevičijusa, Sirvidisa i par mlađih momaka, koji uglavnom sede na klupi.

Na drugoj strani, od stranaca nije ostao niko. Umesto Parahovskog, Stipčevića, Krejmera i Silija, tu su sada Amerikanac Terel Holovej, koji igra na poziciji plejmejkera, bek iz Meksika Pako Kruz i krilni centar, Australijanac Kameron Berstou.

Pored Ritasa i Partizana, u grupi B sastaće se još Venecija - Tofaš (utorak, 20.00) i Lokomotiva - Limož (sreda, 18.30).

TABELA: Partizan 2-0, Limož 1-1, Lokomotiva 1-1, Tofaš 1-1, Ritas 1-1, Venecija 0-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar