Милан Томић: Нису криви играчи, већ ја!

Та наша "велика" одбрана. . . ! Звездин тренер потпуно преузео одговорност за пораз у дербију против Будућности.

Кошарка 14.10.2019 | 12:07
Милан Томић: Нису криви играчи, већ ја!
Након великог тријумфа против Фенербахчеа, Црвена звезда доживела је веома непријатан пораз - на свом терену, у "јадранском" дербију против Будућности.

После утакмице у којој је његов тим водио само седам и по минута и у којој су се екипе десет пута смениле у вођству, шеф струке регионалног и српског шампиона Милан Томић рекао је да је он крив за неуспех.

"После велике победе против Фенербахчеа, одмах у свлачионици рекао сам играчима да ће бити тешка утакмица против Будућности, али нису криви играчи, већ је моја кривица. Ја сносим кривицу за овај пораз, јер их нисам довољно убедио да ће то бити тешка утакмица", изјавио је Звездин тренер.

Према његовим речима, црвено-бели су изгубили меч у првој четвртини.

"Кад играч на домаћем терену има предност, па уђе у утакмицу у којој и једни и други погађају, онда губи ту предност. И та наша 'велика' одбрана против Фенербахчеа, када примимо 56 поена, па примимо од Будућности 89"... иронично је додао он.

Будућност је у другом делу погађала тешке шутеве, а Томић је рекао да то није било изненађење.

"Давали су тешке поене и за три и за два, али обично то тако бива. Када им даш могућност да поверују и да могу, онда ће да уђу и тешки поени".

"Ово је друга утакмица, морамо да одреагујемо... Следећа утакмица је Макаби", додао је он.

Питање колико се Звезда посветила скаутингу изнервирало је тренера црвено-белих.

"Шта мислиш, да се нисам посветио? Колико пратиш кошарку? Играчи нису криви, ја сам крив, Не кријем се ни од кога", одговорио је он.

Слободан "Пикси" Суботић, тренер Будућности, први је изашао пред новинаре и честитао својим играчима:

"Стварно су се борили. Урадили смо оно што нисмо против Трента и Задра, када смо од почетка играли четвртину и без бонуса, радили смо на томе... Доста смо радили на томе да психолошки подигнемо екипу, јер није било лако, посебно после пораза од Трента код куће. Момци су показали да имају да не кажем шта. Веровали су да могу да победе Звезду", изјавио је он.

"Ово је велика победа, без обзира што није била пуна дворана, није лако добити Звезду у Београду. Први пут од када сам тренер Будућности урадили смо 80 до 90 одсто ствари онако како смо се договорили", додао је Суботић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар