Milan Tomić: Nisu krivi igrači, već ja!

Ta naša "velika" odbrana. . . ! Zvezdin trener potpuno preuzeo odgovornost za poraz u derbiju protiv Budućnosti.

Košarka 14.10.2019 | 12:07
Milan Tomić: Nisu krivi igrači, već ja!
Nakon velikog trijumfa protiv Fenerbahčea, Crvena zvezda doživela je veoma neprijatan poraz - na svom terenu, u "jadranskom" derbiju protiv Budućnosti.

Posle utakmice u kojoj je njegov tim vodio samo sedam i po minuta i u kojoj su se ekipe deset puta smenile u vođstvu, šef struke regionalnog i srpskog šampiona Milan Tomić rekao je da je on kriv za neuspeh.

"Posle velike pobede protiv Fenerbahčea, odmah u svlačionici rekao sam igračima da će biti teška utakmica protiv Budućnosti, ali nisu krivi igrači, već je moja krivica. Ja snosim krivicu za ovaj poraz, jer ih nisam dovoljno ubedio da će to biti teška utakmica", izjavio je Zvezdin trener.

Prema njegovim rečima, crveno-beli su izgubili meč u prvoj četvrtini.

"Kad igrač na domaćem terenu ima prednost, pa uđe u utakmicu u kojoj i jedni i drugi pogađaju, onda gubi tu prednost. I ta naša 'velika' odbrana protiv Fenerbahčea, kada primimo 56 poena, pa primimo od Budućnosti 89"... ironično je dodao on.

Budućnost je u drugom delu pogađala teške šuteve, a Tomić je rekao da to nije bilo iznenađenje.

"Davali su teške poene i za tri i za dva, ali obično to tako biva. Kada im daš mogućnost da poveruju i da mogu, onda će da uđu i teški poeni".

"Ovo je druga utakmica, moramo da odreagujemo... Sledeća utakmica je Makabi", dodao je on.

Pitanje koliko se Zvezda posvetila skautingu iznerviralo je trenera crveno-belih.

"Šta misliš, da se nisam posvetio? Koliko pratiš košarku? Igrači nisu krivi, ja sam kriv, Ne krijem se ni od koga", odgovorio je on.

Slobodan "Piksi" Subotić, trener Budućnosti, prvi je izašao pred novinare i čestitao svojim igračima:

"Stvarno su se borili. Uradili smo ono što nismo protiv Trenta i Zadra, kada smo od početka igrali četvrtinu i bez bonusa, radili smo na tome... Dosta smo radili na tome da psihološki podignemo ekipu, jer nije bilo lako, posebno posle poraza od Trenta kod kuće. Momci su pokazali da imaju da ne kažem šta. Verovali su da mogu da pobede Zvezdu", izjavio je on.

"Ovo je velika pobeda, bez obzira što nije bila puna dvorana, nije lako dobiti Zvezdu u Beogradu. Prvi put od kada sam trener Budućnosti uradili smo 80 do 90 odsto stvari onako kako smo se dogovorili", dodao je Subotić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar