Жан Тод се огласио о Шумахеру...

Надам се да ћемо опет заједно ићи на трку Ф1! Некадашњи директор Ферарија, сада челник ФИА, јавно говорио о бившем шампиону Формуле 1 који се пре више од пет и по година тешко повредио и од тада се врло мало зна о његовом стању.

Остали спортови 12.10.2019 | 17:49
Жан Тод се огласио о Шумахеру...
Жан Тод, некадашњи шеф Ферарија, један је од најближих пријатеља Михаела Шумахера. Француз често обилази бившег аса Формуле 1, о чијем стању се врло мало зна након несреће коју је доживео у децембру 2013. године, када је озбиљно повређен.

"Нема посебних вести, осим чињенице да се Михаел свакодневно бори за побољшање ситуације. Јасно је да сви морамо да му помогнемо и да се надамо да ће доћи до, рецимо, сталног напретка", бираним речима причао је Тод за италијански лист "Ла Република".

Челник Међународне аутомобилске федерације (ФИА) признао је пре непуних годину дана да је у друштву Михаела Шумахера посматрао трку Формуле 1 у Бразилу. Има жељу да то учини поново, али као некада, уживо.

"Истина је да смо гледали трку на телевизији, а надам се да ћемо једног дана моћи заједно да посматрамо Гран при Формуле 1 уживо, поред стазе".

Француз је остао "закопчан" када су у питању детаљи око Шумахеров стања, иако је добро упућен.

"Морамо га пратити у његовој највећој борби. Бити спремни да подржимо његову супругу Корину, која је сјајна и брине за њега и њихову децу, и морамо максимлано поштовати жеље његове породице. Михаел је легенда Формуле 1, спорта уопште, не кажем да је погрешно то што јавност хоће да зна вести о њему, али на породици Шумахер је да одлучи шта жели а шта не".

Шеф Ферарија у време када је Шумахер возио за тај тим, није скривао жал што је у јавност процурила информација да је седмоструки шампион Формуле 1 боравио недавно у Паризу у болници "Жорж Помпиду" на терапији матичним ћелијама.

"Запрепашћен сам био када сам сазнао да су вест о посети Михаела болници у Паризу открили људи из болнице, који би требало да поштују медицински кодекс тајности", рекао је Жан Тод.

Михаел Шумахер на скијању у Француској крајем децембра 2013. године доживео је тежак пад и озбиљне повреде главе, због чега је провео више месеци у индукованој коми. Након напуштања болнице транспортован је у вилу у Швајцарској, за коју се претпоставља да је преуређена у прави медицински центар, а да је његово стање изузетно тешко, да се не креће самостално, да тешко говори и да је много изгубио на килажи.

Немац је један од најуспешнијих спортиста свих времена. Током каријере је освојио седам титула Формуле 1 - два пута као члан Бенетона, 1994. и 1995. године, а онда још пет пута у болиду Ферарија, од 2000. до 2004. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар