Žan Tod se oglasio o Šumaheru...

Nadam se da ćemo opet zajedno ići na trku F1! Nekadašnji direktor Ferarija, sada čelnik FIA, javno govorio o bivšem šampionu Formule 1 koji se pre više od pet i po godina teško povredio i od tada se vrlo malo zna o njegovom stanju.

Ostali sportovi 12.10.2019 | 17:49
Žan Tod se oglasio o Šumaheru...
Žan Tod, nekadašnji šef Ferarija, jedan je od najbližih prijatelja Mihaela Šumahera. Francuz često obilazi bivšeg asa Formule 1, o čijem stanju se vrlo malo zna nakon nesreće koju je doživeo u decembru 2013. godine, kada je ozbiljno povređen.

"Nema posebnih vesti, osim činjenice da se Mihael svakodnevno bori za poboljšanje situacije. Jasno je da svi moramo da mu pomognemo i da se nadamo da će doći do, recimo, stalnog napretka", biranim rečima pričao je Tod za italijanski list "La Republika".

Čelnik Međunarodne automobilske federacije (FIA) priznao je pre nepunih godinu dana da je u društvu Mihaela Šumahera posmatrao trku Formule 1 u Brazilu. Ima želju da to učini ponovo, ali kao nekada, uživo.

"Istina je da smo gledali trku na televiziji, a nadam se da ćemo jednog dana moći zajedno da posmatramo Gran pri Formule 1 uživo, pored staze".

Francuz je ostao "zakopčan" kada su u pitanju detalji oko Šumaherov stanja, iako je dobro upućen.

"Moramo ga pratiti u njegovoj najvećoj borbi. Biti spremni da podržimo njegovu suprugu Korinu, koja je sjajna i brine za njega i njihovu decu, i moramo maksimlano poštovati želje njegove porodice. Mihael je legenda Formule 1, sporta uopšte, ne kažem da je pogrešno to što javnost hoće da zna vesti o njemu, ali na porodici Šumaher je da odluči šta želi a šta ne".

Šef Ferarija u vreme kada je Šumaher vozio za taj tim, nije skrivao žal što je u javnost procurila informacija da je sedmostruki šampion Formule 1 boravio nedavno u Parizu u bolnici "Žorž Pompidu" na terapiji matičnim ćelijama.

"Zaprepašćen sam bio kada sam saznao da su vest o poseti Mihaela bolnici u Parizu otkrili ljudi iz bolnice, koji bi trebalo da poštuju medicinski kodeks tajnosti", rekao je Žan Tod.

Mihael Šumaher na skijanju u Francuskoj krajem decembra 2013. godine doživeo je težak pad i ozbiljne povrede glave, zbog čega je proveo više meseci u indukovanoj komi. Nakon napuštanja bolnice transportovan je u vilu u Švajcarskoj, za koju se pretpostavlja da je preuređena u pravi medicinski centar, a da je njegovo stanje izuzetno teško, da se ne kreće samostalno, da teško govori i da je mnogo izgubio na kilaži.

Nemac je jedan od najuspešnijih sportista svih vremena. Tokom karijere je osvojio sedam titula Formule 1 - dva puta kao član Benetona, 1994. i 1995. godine, a onda još pet puta u bolidu Ferarija, od 2000. do 2004. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar