Вучић Гренелу: Србија за дијалог

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

Србија 10.10.2019 | 18:25
Вучић Гренелу: Србија за дијалог
Гренел је јутрос допутовао у Београд, из Приштине, где је у среду разговарао са косовским председником Хашимом Тачијем и лидерима странака, укључујући Аљбина Куртија, али није давао изјаве после тих сусрета.

Амбасада САД је на свом налогу на Твитеру, уз фотографију дочека америчког амбасадора на београдском аеродрому, поставила и његову поруку:

"Грађани Србије и Косова желе мир, економски развој, радна места, и бољи живот за своју децу", порука је Гренела.

Он је раније данас у Београду разговарао са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом.

Вучић је изјавио на састанку са специјалним изаслаником председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом да је компромисно решење косовског у интересу стабилности и будућности целог региона те да може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије.

Како се у саопштењу из Кабинета председника наовди, Вучић је упознао Гренела са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и нагласио опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога.

Изасланик Ричард Гренел изјавио је да постоји снажно уверење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбедђивање трајног мира.

"Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је он.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар