Vučić Grenelu: Srbija za dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Srbija 10.10.2019 | 18:25
Vučić Grenelu: Srbija za dijalog
Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

Ambasada SAD je na svom nalogu na Tviteru, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku:

"Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu", poruka je Grenela.

On je ranije danas u Beogradu razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Vučić je izjavio na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom da je kompromisno rešenje kosovskog u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona te da može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije.

Kako se u saopštenju iz Kabineta predsednika naovdi, Vučić je upoznao Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

Izaslanik Ričard Grenel izjavio je da postoji snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbedđivanje trajnog mira.

"Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je on.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar