Куп: ''Осмица'' Звезде против Трепче, за 1/8-финала!

Осам голова Звезде на "гостовању" Трепчи у Старој Пазови! Фудбалери Црвене звезде су са 8:0 савладали Трепчу из Косовске Митровице у оквиру Купа Србије.  Звезда распуцана, четири гола Симића, Милош Красић бодрио Трепчу. . .  Звезда се без проблема пласирала у осмину финала Купа Србије. Четири гола Вељка Симића, првенац Ван Ла Паре, први сениорски минути за Бурмаза и Пантовића.  

Фудбал 10.10.2019 | 17:04
Куп: ''Осмица'' Звезде против Трепче, за 1/8-финала!
Утакмица је требало да буде одиграна у среду у Звечану, али како делегацији београдског клуба није било дозвољено да пређу административни прелаз Јариње, меч је одложен.

Фудбалски савез Србије је одлучио да омогући Трепчи да буде домаћин утакмице на терену Спортског центра у Старој Пазови.

Тренер Звезде Владан Милојевић је "промешао" карте, али је и даље на располагању имао веома јак састав, који је доминирао током целе утакмице.

Два гола у првом полувремену је постигао Вељко Симић, у трећем, па 25. минуту и то је био резултат са којим се отишло на велики одмор.

После четири минута игре у наставку брзоноги крилни нападач је постигао и трећи погодак, а свега минут касније у стрелце се уписао и Раџив ван ла Пара.

Симић је четврти пут затресао мрежу голмана Милентијевића у 61. минуту, а претходно је гол уписао и Алекса Вукановић у 54. минуту.

До краја меча је два гола режирао Милош Вулић, најпре је у 78. минуту изнудио прекршај на двадесетак метара од гола противника и пласирао лопту из слободног ударца у мрежу Трепче, а осам минута касније је из корнера асистирао Томанеу за коначних 8:0. 

Егзибиција у Старој Пазови: Покер Вељка Симића, уписао се и Ван Ла Пара. Црвена звезда се пласирала у осмину финала Купа Србије тријумфом против Трепче – 8:0.

Црвена звезда је последњи учесник осмине финала Купа Србије.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови, Црвена звезда - Трепча 8:0 (2:0). Четвороструки стрелац био је Вељко Симић, по један гол дали су Ван Ла Пара, Алекса Вукановић,Милош Вулић и Томане.

Вредно помена је да су прве сениорске минуте у црвено-белом дресу уписали полетарци Борислав Бурмаз и Милош Пантовић.

УЧЕСНИЦИ ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ: Партизан, Црвена звезда, Пролетер Нови Сад, Телеоптик, Раднички Ниш, Младост Лучани, Инђија, ТСЦ, ОФК Београд, Синђелић, Војводина, Бачка, Чукарички, Мачва, Спарта и Радник.

Уочи утакмице представници Трепче са севера Косова и Црвене звезде разменили су поклоне. Црвено-бели су добили икону на дар.

Меч је требало да буде одигран на Косову, али су косовске власти забраниле улазак на територију покрајине фудбалерима и стручном штабу Звезде.

Звезда је повела већ у 3. минуту када је Симић, на центаршут Јевтовића затресао мрежу Трепче. Исти играч је повисио у 28. минуту, на асистенцију Жандера. Почетком другог дела још један гол Симића, после додавања Вукановића (49. минут).

Само минут касније четврти гол за Звезду - стрелац је био Ван Ла Пара. Његов првенац у црвено-белом дресу. У 54. минуту и Алекса Вукановић се уписао у стрелце. Центрирао је Жандер, а Вукановић главом за пети гол црвено-белих.

Још једном, четврти пут, Симић је затресао мрежу Трепче у 61. минуту. Овог пута асистент му је био Томане. Седми гол за Звезду постигао је Милош Вулић, а осми Томане, којем је асистирао Вулић.

Меч у Старој Пазови пратио је и некадашњи репрезентативац Милош Красић који је дошао да бодри своју Трепчу, клуб у којем је почео да учи фудбал.

"Осећај је прдиван, дошао сам да подржим нашу Трепчу. Људи из Трепче су одушевљени пријемом. Дошао сам да их подржим, добро се боре. Пресрећни су што данас играју против Црвене звезде", рекао је Красић, додајући да му је криво што утакмица ипак није одиграна на Косову и Метохији.

Могуће је да ће се у будућности бавити тренерском каријером.

Прати и мечеве Звезде и Партизана у европским такмичењима.

"Феноменално играју, то је добро за српски фудбал. Прави су представници наше земље у Европи, надам се да ће бити још добрих резултата. Надам се и убеђен сам да ће и репрезентација њиховим стопама", рекао је плавокоси "Џексон из Косовске Митровице".

Дуго чекани дуел између Трепче и Црвене звезде претворио се у егзибицију српског шампиона у Старој Пазови. Српсколигаш из Сремске Митровице покупио је симпатије, добио и симболичне поклоне из руку Звездана Терзића и Светозара Мијаиловића, али на терену је могао да парира само у првих 40 минута – 8:0. Толико је Трепча имала снаге да одговори на изазов звани огроман мотив Вељка Симића.

У одсуству бројних репрезентативаца крилни фудбалер рођен 1995. године наметнуо се у данашњем мечу као лидер тима Владана Милојевића. Као да је желео да поручи шефу стручног штаба да може да се ослони на његову брзину и сналажљивост у много битнијим изазовима. На крају мало је недостајало да Симић изједначи достигнуће члана Партизана Ђорђа Ивановића који је са пет голова почасатио Водојажу. Симић се зауставио на коти четири.

За навијаче Црвене звезде сигурно је вест да је првенац у црвено-белом дресу постигао Раџив Ван Ла Пара. Мада далеко од тога да је бриљирао.

Пред период великих изазова тренер Владан Милојевић одлучио се да проба нове тактичке варијанте и поједине играче. Видели смо Милана Јевтовића на позицији десног бека, док је Вукановић више деловао као други шпиц поред Португалца Томанеа. Све што се очекивало видели смо од првог минута сусрета у Старој Пазови. Звезда је доминирала стварајући вишак по боковима. Управо из једне такве акције већ у другом минуту центрирао је Јевтовић, а Симић је натрчао на лопту и закуцао је у мрежу.

Трепча се определила за дефанзивну игру. Оставили су, номинални домаћини, солидан утисак, иако нису имали превише нападачких аспирација шутирали су једном ка голу Зорана Поповића. На другој страни у главној улози био је Вељко Симић. Некадашњи члан Земуна имао је велики мотив како би поправио статус и наметнуо се као озбиљна опција за првенствене и мечеве у Лиги шампиона.

Стално је Вељко Симић био близу или у гол шанси. Исплатила му се таква партија, пошто је и у 26. минуту искористио добар пас Жандера, заобишао Милентијевића и удвостручио предност.

Имала је Црвена звезда још неколико одличних шанси, Вукановић је погодио стативу... Трепча је одолевала и успевала солидно парира докле је имала снаге.

Црвена звезда је појачала на почетку наставка. Мучио се Холанђанин Раџив Ван Ла Пара и током првог полувремена сусрета са српсколигашем. Имао је проблема у дуел игри, није могао да направи вишак. Ипак, баш када је српски шампион сломио отпор Трепче, доскорашњи члан Хадерсфилда је урадио нешто корисно. Прво је центрирао Вељку Симићу за хет-трик, потом је уписао првенац, иако није имао тежак посао. Опет је кључни човек био Симић, његов шут са 16 метара одбранио је Милентијевић, а натрчао је Ван Лара и повисио резултат на 4:0.

Тоталну су у тим тренуцима пали играчи Трепче. Звезда је одрађивала посао, али Симић није желео да стане. После Вукановићевог трзаја главом, Симић је ударем са 16 метара још једном погодио.

Најлепши тренутак меча видели смо у 78. минуту. Тада је из слободног ударца одапео Милош Вулић и наставио серијал лепих овосезонских голова.

ТРЕПЧА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:8 (0:2)
/Симић 2 и 26, 4 и 61, Ван Ла Пара 50, Вукановић 53, Вулић 78, Томане 85/

Стара Пазова

Стадион: Спортски Центар ФСС

Гледалаца: 300

Судија: Новак Симовић

ТРЕПЧА (4-2-3-1): Милентијевић – Томић, Илић, Пантовић, Лалић, Пронек, Радуновић, Милошевић, Шобат, Радојевић, Михајловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Поповић – Јевтовић, Панков, Бабић, Жандер – Вулић, Јованчић, Ван Ла Пара (од 58. Гарсија), Симић (од 80. Пантовић), Вукановић (од 70. Бурмаз) – Томане.

КУП СРБИЈЕ, 1/16 финала:

Будућност Добановци - РАДНИЧКИ НИШ 1:4 (1:3)
Братство Пригревица - МЛАДОСТ ЛУЧАНИ 1:3 (1:2)
ИНЂИЈА - Динамо Врање 2:0 (2:0)
Напредак - ТСЦ 1:1 (0:1), пеналима 3:4
ОФК БЕОГРАД - Рад 3:2 (2:1)
СИНЂЕЛИЋ - Земун 0:0, пеналима 4:2
Златибор - ВОЈВОДИНА 1:4 (0:2)
ОФК БАЧКА - Раднички 1923 1:0 (0:0)
ЧУКАРИЧКИ - Жарково 3:1 (3:0)
МАЧВА - Металац 1:0 (1:0)
СПАРТАК - Нови Пазар 2:0 (1:0)
Трајал - РАДНИК 2:3 (1:2)

у среду:

Вождовац - ТЕЛЕОПТИК 2:2 (0:1), пеналима 9:10

ПРОЛЕТЕР - Јавор 2:1 (0:1)

Водојажа - ПАРТИЗАН 0:6 (0:1)

четвртак

Трепча - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:8 (0:2)

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар