Kup: ''Osmica'' Zvezde protiv Trepče, za 1/8-finala!

Osam golova Zvezde na "gostovanju" Trepči u Staroj Pazovi! Fudbaleri Crvene zvezde su sa 8:0 savladali Trepču iz Kosovske Mitrovice u okviru Kupa Srbije.  Zvezda raspucana, četiri gola Simića, Miloš Krasić bodrio Trepču. . .  Zvezda se bez problema plasirala u osminu finala Kupa Srbije. Četiri gola Veljka Simića, prvenac Van La Pare, prvi seniorski minuti za Burmaza i Pantovića.  

Fudbal 10.10.2019 | 17:04
Kup: ''Osmica'' Zvezde protiv Trepče, za 1/8-finala!
Utakmica je trebalo da bude odigrana u sredu u Zvečanu, ali kako delegaciji beogradskog kluba nije bilo dozvoljeno da pređu administrativni prelaz Jarinje, meč je odložen.

Fudbalski savez Srbije je odlučio da omogući Trepči da bude domaćin utakmice na terenu Sportskog centra u Staroj Pazovi.

Trener Zvezde Vladan Milojević je "promešao" karte, ali je i dalje na raspolaganju imao veoma jak sastav, koji je dominirao tokom cele utakmice.

Dva gola u prvom poluvremenu je postigao Veljko Simić, u trećem, pa 25. minutu i to je bio rezultat sa kojim se otišlo na veliki odmor.

Posle četiri minuta igre u nastavku brzonogi krilni napadač je postigao i treći pogodak, a svega minut kasnije u strelce se upisao i Radživ van la Para.

Simić je četvrti put zatresao mrežu golmana Milentijevića u 61. minutu, a prethodno je gol upisao i Aleksa Vukanović u 54. minutu.

Do kraja meča je dva gola režirao Miloš Vulić, najpre je u 78. minutu iznudio prekršaj na dvadesetak metara od gola protivnika i plasirao loptu iz slobodnog udarca u mrežu Trepče, a osam minuta kasnije je iz kornera asistirao Tomaneu za konačnih 8:0. 

Egzibicija u Staroj Pazovi: Poker Veljka Simića, upisao se i Van La Para. Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Kupa Srbije trijumfom protiv Trepče – 8:0.

Crvena zvezda je poslednji učesnik osmine finala Kupa Srbije.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, Crvena zvezda - Trepča 8:0 (2:0). Četvorostruki strelac bio je Veljko Simić, po jedan gol dali su Van La Para, Aleksa Vukanović,Miloš Vulić i Tomane.

Vredno pomena je da su prve seniorske minute u crveno-belom dresu upisali poletarci Borislav Burmaz i Miloš Pantović.

UČESNICI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE: Partizan, Crvena zvezda, Proleter Novi Sad, Teleoptik, Radnički Niš, Mladost Lučani, Inđija, TSC, OFK Beograd, Sinđelić, Vojvodina, Bačka, Čukarički, Mačva, Sparta i Radnik.

Uoči utakmice predstavnici Trepče sa severa Kosova i Crvene zvezde razmenili su poklone. Crveno-beli su dobili ikonu na dar.

Meč je trebalo da bude odigran na Kosovu, ali su kosovske vlasti zabranile ulazak na teritoriju pokrajine fudbalerima i stručnom štabu Zvezde.

Zvezda je povela već u 3. minutu kada je Simić, na centaršut Jevtovića zatresao mrežu Trepče. Isti igrač je povisio u 28. minutu, na asistenciju Žandera. Početkom drugog dela još jedan gol Simića, posle dodavanja Vukanovića (49. minut).

Samo minut kasnije četvrti gol za Zvezdu - strelac je bio Van La Para. Njegov prvenac u crveno-belom dresu. U 54. minutu i Aleksa Vukanović se upisao u strelce. Centrirao je Žander, a Vukanović glavom za peti gol crveno-belih.

Još jednom, četvrti put, Simić je zatresao mrežu Trepče u 61. minutu. Ovog puta asistent mu je bio Tomane. Sedmi gol za Zvezdu postigao je Miloš Vulić, a osmi Tomane, kojem je asistirao Vulić.

Meč u Staroj Pazovi pratio je i nekadašnji reprezentativac Miloš Krasić koji je došao da bodri svoju Trepču, klub u kojem je počeo da uči fudbal.

"Osećaj je prdivan, došao sam da podržim našu Trepču. Ljudi iz Trepče su oduševljeni prijemom. Došao sam da ih podržim, dobro se bore. Presrećni su što danas igraju protiv Crvene zvezde", rekao je Krasić, dodajući da mu je krivo što utakmica ipak nije odigrana na Kosovu i Metohiji.

Moguće je da će se u budućnosti baviti trenerskom karijerom.

Prati i mečeve Zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima.

"Fenomenalno igraju, to je dobro za srpski fudbal. Pravi su predstavnici naše zemlje u Evropi, nadam se da će biti još dobrih rezultata. Nadam se i ubeđen sam da će i reprezentacija njihovim stopama", rekao je plavokosi "Džekson iz Kosovske Mitrovice".

Dugo čekani duel između Trepče i Crvene zvezde pretvorio se u egzibiciju srpskog šampiona u Staroj Pazovi. Srpskoligaš iz Sremske Mitrovice pokupio je simpatije, dobio i simbolične poklone iz ruku Zvezdana Terzića i Svetozara Mijailovića, ali na terenu je mogao da parira samo u prvih 40 minuta – 8:0. Toliko je Trepča imala snage da odgovori na izazov zvani ogroman motiv Veljka Simića.

U odsustvu brojnih reprezentativaca krilni fudbaler rođen 1995. godine nametnuo se u današnjem meču kao lider tima Vladana Milojevića. Kao da je želeo da poruči šefu stručnog štaba da može da se osloni na njegovu brzinu i snalažljivost u mnogo bitnijim izazovima. Na kraju malo je nedostajalo da Simić izjednači dostignuće člana Partizana Đorđa Ivanovića koji je sa pet golova počasatio Vodojažu. Simić se zaustavio na koti četiri.

Za navijače Crvene zvezde sigurno je vest da je prvenac u crveno-belom dresu postigao Radživ Van La Para. Mada daleko od toga da je briljirao.

Pred period velikih izazova trener Vladan Milojević odlučio se da proba nove taktičke varijante i pojedine igrače. Videli smo Milana Jevtovića na poziciji desnog beka, dok je Vukanović više delovao kao drugi špic pored Portugalca Tomanea. Sve što se očekivalo videli smo od prvog minuta susreta u Staroj Pazovi. Zvezda je dominirala stvarajući višak po bokovima. Upravo iz jedne takve akcije već u drugom minutu centrirao je Jevtović, a Simić je natrčao na loptu i zakucao je u mrežu.

Trepča se opredelila za defanzivnu igru. Ostavili su, nominalni domaćini, solidan utisak, iako nisu imali previše napadačkih aspiracija šutirali su jednom ka golu Zorana Popovića. Na drugoj strani u glavnoj ulozi bio je Veljko Simić. Nekadašnji član Zemuna imao je veliki motiv kako bi popravio status i nametnuo se kao ozbiljna opcija za prvenstvene i mečeve u Ligi šampiona.

Stalno je Veljko Simić bio blizu ili u gol šansi. Isplatila mu se takva partija, pošto je i u 26. minutu iskoristio dobar pas Žandera, zaobišao Milentijevića i udvostručio prednost.

Imala je Crvena zvezda još nekoliko odličnih šansi, Vukanović je pogodio stativu... Trepča je odolevala i uspevala solidno parira dokle je imala snage.

Crvena zvezda je pojačala na početku nastavka. Mučio se Holanđanin Radživ Van La Para i tokom prvog poluvremena susreta sa srpskoligašem. Imao je problema u duel igri, nije mogao da napravi višak. Ipak, baš kada je srpski šampion slomio otpor Trepče, doskorašnji član Hadersfilda je uradio nešto korisno. Prvo je centrirao Veljku Simiću za het-trik, potom je upisao prvenac, iako nije imao težak posao. Opet je ključni čovek bio Simić, njegov šut sa 16 metara odbranio je Milentijević, a natrčao je Van Lara i povisio rezultat na 4:0.

Totalnu su u tim trenucima pali igrači Trepče. Zvezda je odrađivala posao, ali Simić nije želeo da stane. Posle Vukanovićevog trzaja glavom, Simić je udarem sa 16 metara još jednom pogodio.

Najlepši trenutak meča videli smo u 78. minutu. Tada je iz slobodnog udarca odapeo Miloš Vulić i nastavio serijal lepih ovosezonskih golova.

TREPČA – CRVENA ZVEZDA 0:8 (0:2)
/Simić 2 i 26, 4 i 61, Van La Para 50, Vukanović 53, Vulić 78, Tomane 85/

Stara Pazova

Stadion: Sportski Centar FSS

Gledalaca: 300

Sudija: Novak Simović

TREPČA (4-2-3-1): Milentijević – Tomić, Ilić, Pantović, Lalić, Pronek, Radunović, Milošević, Šobat, Radojević, Mihajlović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Jevtović, Pankov, Babić, Žander – Vulić, Jovančić, Van La Para (od 58. Garsija), Simić (od 80. Pantović), Vukanović (od 70. Burmaz) – Tomane.

KUP SRBIJE, 1/16 finala:

Budućnost Dobanovci - RADNIČKI NIŠ 1:4 (1:3)
Bratstvo Prigrevica - MLADOST LUČANI 1:3 (1:2)
INĐIJA - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
Napredak - TSC 1:1 (0:1), penalima 3:4
OFK BEOGRAD - Rad 3:2 (2:1)
SINĐELIĆ - Zemun 0:0, penalima 4:2
Zlatibor - VOJVODINA 1:4 (0:2)
OFK BAČKA - Radnički 1923 1:0 (0:0)
ČUKARIČKI - Žarkovo 3:1 (3:0)
MAČVA - Metalac 1:0 (1:0)
SPARTAK - Novi Pazar 2:0 (1:0)
Trajal - RADNIK 2:3 (1:2)

u sredu:

Voždovac - TELEOPTIK 2:2 (0:1), penalima 9:10

PROLETER - Javor 2:1 (0:1)

Vodojaža - PARTIZAN 0:6 (0:1)

četvrtak

Trepča - CRVENA ZVEZDA 0:8 (0:2)

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar