Новак: Морам да будем опрезан...

Било ми је тешко да прихватим повлачење.  Новак Ђоковић је против Џона Изнера остварио јубиларну 350. победу на мастерс турнирима.  Ноле једва чека сусрет са Циципасом: Са њим нема позитиван скор! Бранилац титуле у Шангају, Новак Ђоковић, у четвртфиналу ће играти са седмим играчем света, што ће бити велики изазов.

Тенис 10.10.2019 | 17:16
Новак: Морам да будем опрезан...
Српски тенисер је после сјајне игре славио са 7:5, 6:3 и пласирао се у четвртфинале у којем ће се у петак по трећи пут у каријери састати са Грком Стефаносом Циципасом.

Новак је протеклих дана осим о турниру у Шангају причао и о својим ривалима, пре свих Рафаелу Надалу са којим води жестоку битку за позицију број један на АТП листи на крају сезоне.

"Иако сам у овој позицији био много пута до сада, знам да је Рафа имао невероватну годину и да морам да играм добро да бих уопште имао шансу да се сусретнем с њим до краја сезоне на турнирима у дворани", каже Новак.

Игра коју је приказао против Шаповалова и посебно Изнера храбри уочи финиша турнира у Шангају.

"Срећан сам што поново играм добро. За мене је најважније да сам здрав јер као што знате био сам приморан да се повучем са УС Опена. То је било јако тешко прихватити. Раме је после одмора реаговало добро и имао сам добар турнир у Јапану. Потребно ми је још неколико недеља да бих се стопостотно опоравио. иако играм без бола, морам бити опрезан", навео је Ђоковић.

Он је као и Федерер свестан да долазе нови, млади играчи који су претња за водећу тројку. Ту посебно истиче наредног противника, Циципаса.

"Међу тим младим играчима рекао бих да постоји приближно једнак квалитет игре, али неколико њих се ипак издвојило. Циципас, он се већ усталио међу десет најбољих. Али Оже-Алијасим или Шаповалов и Хуркач могу да победе било кога ако имају свој дан", упозорио је Новак.

Ноле једва чека сусрет са Циципасом: Са њим нема позитиван скор! Бранилац титуле у Шангају, Новак Ђоковић, у четвртфиналу ће играти са седмим играчем света, што ће бити велики изазов.

Новак Ђоковић маестрално је одрадио посао у осмини финала мастерса у Шангају. Надиграо је сјајној сервера Џона Изнера у два сета и наставио пут ка одбрани трофеја.

Први рекет света потврдио је да има један од најбољих ритерна, уписао 350. победу на мастерсима и после само 75 минута игре оверио пласман у четвртфинале.

Тамо ће га чекати нови изазов - дуел са Стефаносом Циципасом.

Грк је елиминисао Хуберта Хуркача, али после далеко озбиљније борбе - славио је у три сета, резултатом 7:5, 3:6, 7:6 (7:5).

За Ђоковића то ће бити изазован дуел, будући да је Циципас можда и једини играч против којег Србин нема позитиван скор.

Наиме, они су до сада играли два пута и резултат је 1:1.

Седми рекет света славио је прошле године у њиховом првом дуелу (6:3 6:7, 6:3), када је на изненађење многих на мастерсу у Монтреалу зауставио Ђоковића у трећем колу после сјајној низа победа и освајања титуле на Вимблдону.

Први играч света реванширао му се ове сезоне у финалу мастерса у Мадриду када је славио у два сета (6:3, 6:4) и освојио пехар.

Циципас се не може похвалити добрим играма у последње време. На четири везана турнира претрпео је поразе на старту такмичења, пре него што је прошле недеље поправио утисак на турниру у Пекингу, где је стигао до финала, али изгубио од Доминика Тима.

Ђоковић и Циципас четвртфинални меч на мастерсу у Шангају одиграће у петак ујутро, не пре 8.30 часова по средњеевропском времену. 

Мастерс у Шангају игра се за укупан наградни фонд од 8,3 милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар