Novak: Moram da budem oprezan...

Bilo mi je teško da prihvatim povlačenje.  Novak Đoković je protiv Džona Iznera ostvario jubilarnu 350. pobedu na masters turnirima.  Nole jedva čeka susret sa Cicipasom: Sa njim nema pozitivan skor! Branilac titule u Šangaju, Novak Đoković, u četvrtfinalu će igrati sa sedmim igračem sveta, što će biti veliki izazov.

Tenis 10.10.2019 | 17:16
Novak: Moram da budem oprezan...
Srpski teniser je posle sjajne igre slavio sa 7:5, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale u kojem će se u petak po treći put u karijeri sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Novak je proteklih dana osim o turniru u Šangaju pričao i o svojim rivalima, pre svih Rafaelu Nadalu sa kojim vodi žestoku bitku za poziciju broj jedan na ATP listi na kraju sezone.

"Iako sam u ovoj poziciji bio mnogo puta do sada, znam da je Rafa imao neverovatnu godinu i da moram da igram dobro da bih uopšte imao šansu da se susretnem s njim do kraja sezone na turnirima u dvorani", kaže Novak.

Igra koju je prikazao protiv Šapovalova i posebno Iznera hrabri uoči finiša turnira u Šangaju.

"Srećan sam što ponovo igram dobro. Za mene je najvažnije da sam zdrav jer kao što znate bio sam primoran da se povučem sa US Opena. To je bilo jako teško prihvatiti. Rame je posle odmora reagovalo dobro i imao sam dobar turnir u Japanu. Potrebno mi je još nekoliko nedelja da bih se stopostotno oporavio. iako igram bez bola, moram biti oprezan", naveo je Đoković.

On je kao i Federer svestan da dolaze novi, mladi igrači koji su pretnja za vodeću trojku. Tu posebno ističe narednog protivnika, Cicipasa.

"Među tim mladim igračima rekao bih da postoji približno jednak kvalitet igre, ali nekoliko njih se ipak izdvojilo. Cicipas, on se već ustalio među deset najboljih. Ali Ože-Alijasim ili Šapovalov i Hurkač mogu da pobede bilo koga ako imaju svoj dan", upozorio je Novak.

Nole jedva čeka susret sa Cicipasom: Sa njim nema pozitivan skor! Branilac titule u Šangaju, Novak Đoković, u četvrtfinalu će igrati sa sedmim igračem sveta, što će biti veliki izazov.

Novak Đoković maestralno je odradio posao u osmini finala mastersa u Šangaju. Nadigrao je sjajnoj servera Džona Iznera u dva seta i nastavio put ka odbrani trofeja.

Prvi reket sveta potvrdio je da ima jedan od najboljih riterna, upisao 350. pobedu na mastersima i posle samo 75 minuta igre overio plasman u četvrtfinale.

Tamo će ga čekati novi izazov - duel sa Stefanosom Cicipasom.

Grk je eliminisao Huberta Hurkača, ali posle daleko ozbiljnije borbe - slavio je u tri seta, rezultatom 7:5, 3:6, 7:6 (7:5).

Za Đokovića to će biti izazovan duel, budući da je Cicipas možda i jedini igrač protiv kojeg Srbin nema pozitivan skor.

Naime, oni su do sada igrali dva puta i rezultat je 1:1.

Sedmi reket sveta slavio je prošle godine u njihovom prvom duelu (6:3 6:7, 6:3), kada je na iznenađenje mnogih na mastersu u Montrealu zaustavio Đokovića u trećem kolu posle sjajnoj niza pobeda i osvajanja titule na Vimbldonu.

Prvi igrač sveta revanširao mu se ove sezone u finalu mastersa u Madridu kada je slavio u dva seta (6:3, 6:4) i osvojio pehar.

Cicipas se ne može pohvaliti dobrim igrama u poslednje vreme. Na četiri vezana turnira pretrpeo je poraze na startu takmičenja, pre nego što je prošle nedelje popravio utisak na turniru u Pekingu, gde je stigao do finala, ali izgubio od Dominika Tima.

Đoković i Cicipas četvrtfinalni meč na mastersu u Šangaju odigraće u petak ujutro, ne pre 8.30 časova po srednjeevropskom vremenu. 

Masters u Šangaju igra se za ukupan nagradni fond od 8,3 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar