Отац сам изградио 4 км пута због одласка ћерке у школу!

Предивна и лепа прича о родитељству и деци стиже нам из Турске где је отац кћерки изградио пут до школе!

Занимљивости 09.10.2019 | 15:36
Отац сам изградио 4 км пута због одласка ћерке у школу!
Мала Гамзе Коркут прошле године требало да крене у вртић, из њеног села до вртића није било пута па тако ни аутобуса којим би се до њега возила.

Планинско село у ком се налази девојчицина кућа на југозападу провинције Мугла било је занемарено, а општинска и покрајинска управа одбиле су захтеве породице да изграде нови пут. Поручили су да у вези са тим не могу да ураде ништа, јер је то земљани, шумски пут.


Те године се ништа није променило, тада шестогодишња Гамзе уписала је основну школу у дистрикту Ментесе. Када је њен отац видео да ће непостојање пута да утиче на образовање његове ћерке, ћерку је трактором почео да вози до најближег главног пута којим је возио аутобус. Пет дана у недељи отац и ћерка труцкали су се неравним путем на трактору, што је захтевало пуно времена и било веома напорно.


Тада је отац Рамазан одлучио да узме ствар у своје руке и то дословно. Примио се посла и сам очистио, ископао и поравнао пут. Све својим рукама, пишу турски медији Потом је унајмио багер и четири камиона. Општина му је позајмила још један камион, а регионална дирекција за шумарство ваљак. И то је било све.


Након шест дугих и напорних дана, отац је завршио пут дуг четири километра, прекривен шљунком. Малена Гамзе сада је имала угоднији пут до школе, а аутобус је могао да дође до прага њене куће.


Међутим, породица се сада суочила са новим проблемом: дуговима. Након што су сву уштеђевину потрошили на обнову куће која је изгорела у пожару пре три године, требало је да плате 42.000 турских лира за трошкове изградње пута.


Када је Рамазану понестајало наде, на вратима се једног дана појавио неочекивани посетилац. Био је то локални гувернер Канер Јилдиз који је имао добре вести.

Сав Коркутов трошак отплатила је провинција Мугла. Посебно их је дирнула снага очеве љубави и преданост да учини тако велику ствар.


Извор: Занимљивости.нет

Коментари / 0

Оставите коментар