Otac sam izgradio 4 km puta zbog odlaska ćerke u školu!

Predivna i lepa priča o roditeljstvu i deci stiže nam iz Turske gde je otac kćerki izgradio put do škole!

Zanimljivosti 09.10.2019 | 15:36
Otac sam izgradio 4 km puta zbog odlaska ćerke u školu!
Mala Gamze Korkut prošle godine trebalo da krene u vrtić, iz njenog sela do vrtića nije bilo puta pa tako ni autobusa kojim bi se do njega vozila.

Planinsko selo u kom se nalazi devojčicina kuća na jugozapadu provincije Mugla bilo je zanemareno, a opštinska i pokrajinska uprava odbile su zahteve porodice da izgrade novi put. Poručili su da u vezi sa tim ne mogu da urade ništa, jer je to zemljani, šumski put.


Te godine se ništa nije promenilo, tada šestogodišnja Gamze upisala je osnovnu školu u distriktu Mentese. Kada je njen otac video da će nepostojanje puta da utiče na obrazovanje njegove ćerke, ćerku je traktorom počeo da vozi do najbližeg glavnog puta kojim je vozio autobus. Pet dana u nedelji otac i ćerka truckali su se neravnim putem na traktoru, što je zahtevalo puno vremena i bilo veoma naporno.


Tada je otac Ramazan odlučio da uzme stvar u svoje ruke i to doslovno. Primio se posla i sam očistio, iskopao i poravnao put. Sve svojim rukama, pišu turski mediji Potom je unajmio bager i četiri kamiona. Opština mu je pozajmila još jedan kamion, a regionalna direkcija za šumarstvo valjak. I to je bilo sve.


Nakon šest dugih i napornih dana, otac je završio put dug četiri kilometra, prekriven šljunkom. Malena Gamze sada je imala ugodniji put do škole, a autobus je mogao da dođe do praga njene kuće.


Međutim, porodica se sada suočila sa novim problemom: dugovima. Nakon što su svu ušteđevinu potrošili na obnovu kuće koja je izgorela u požaru pre tri godine, trebalo je da plate 42.000 turskih lira za troškove izgradnje puta.


Kada je Ramazanu ponestajalo nade, na vratima se jednog dana pojavio neočekivani posetilac. Bio je to lokalni guverner Kaner Jildiz koji je imao dobre vesti.

Sav Korkutov trošak otplatila je provincija Mugla. Posebno ih je dirnula snaga očeve ljubavi i predanost da učini tako veliku stvar.


Izvor: Zanimljivosti.net

Komentari / 0

Ostavite komentar