Управа је уз Покетина, али...

. . . су петорица играча на јануарском списку за одстрел! Тотенхем покушава да реши кризу. . .

Фудбал 09.10.2019 | 14:58
Управа је уз Покетина, али...
Серија лоших резултата јесте проблем Маурисија Покетина и нема сумње да је Аргентинац један од криваца, али управа Тотенхема свесна је и да је у оваквим ситуацијама најгоре сећи преко колена, па је актуелни шеф струке добио подршку првог човека клуба Данијела Левија.

Међутим, то не значи да промена неће бити, само их неће бити одмах, већ ће сачекати јануарски прелазни рок када ће управа клуба покушати да прода чак петорицу играча, међу којима и појединце који су неколико сезона били носиоци игре.

То се пре свега односи на Кристијана Ериксена, који је и сам хтео да оде још прошлог лета, а и упава је била вољна да га прода и то за свега 70.000.000 евра, али само клубовима ван Енглеске. Циљали су пре свега на Реал Мадрид, али Зинедин Зидан није одушевљен Данцем и тај се посао није реализовао. Ериксенов уговор истиче наредног лета и нормално је да ће клуб покушати да га прода већ на зиму и узме бар нешто новца, пожељно од иностраног купца. Питање је само да ли ће га пронаћи, летос није успела.

Уговори истичу и Тобију Алдервајрелду и Јану Вертонгену, али на њима Тотенхем вероватно не би зарадио много новца, па је процењено да је паметније да они своје одраде и потом оду без обештећења. Али да се реконструкција спрема наслућујемо по Тајмсовим наводима о другим играчима већ спакованим за продају. У питању су Серж Орије, Виктор Вањама, Дени Роуз и можда највеће изненанеђење на списку – Ерик Дајер, без обзира на то што је он у суботу против Брајтон први пут био у стартних 11 Певаца.

Танги Ндомбеле га је изгурао из стартних 11, пошто је предност раније изборио и Хари Винкс, саиграч из енглеске репрезентације. Уосталом, и Дајер је могао да иде на лето, да је имао праву понуду, али знате већ колико Енглези цене своје играче. Углавном су прескупи и није их лако продати.

Што се тиче остале тројице, Дени Роуз није ни прошао летње припреме са клубом јер је још тада требало да се прода, али ни он није пронашао ухлебљење. Серж Орије се није показао као достојна замена на десном беку за Кајла Вокера, а ни Виктор Вањама одавно није битан за екипу о чему најбоље сведочи то што је ове сезоне одиграо само 113 минута, а често није био ни у 18.

Сви они би требало да оду како би у клупску касу унели довољно новца да се екипа освежи. Можда не нужно бољим играчима, али свакако мотивисанијима. Сви знају да је тако нешто неопходно Тотенхему, само је било питање да ли Покетино има довољно снаге да то изнесе на својим леђима. Колико год да је уморан, ипак, свакако је мање ризична опција од радикалних промена на клупи.

“Увек сам му (Данијелу Левију, прим.аут) говорио да га, поред тога што ми је председник, сматрам пријатељем. Фантастично је имати његову подршку”, мирно ће Покетино, иако његова екипа није победила на десет последњих гостовања.

Податак који би требало да забрине све у клубу, али паника ништа неће решити. Зато Покетино покушава да спусти лопту.

“Фудбал није драма, фудбал је страст и не можемо да га одвојимо од емоција. Али не можемо ни да овај спорт учинимо фантастичним какав јесте само на основу последњег резултата. Морамо да учимо из пораза, да прихватимо да не можемо увек да победимо, јер и противници напорно раде. Морамо да будемо достојанствени у односу на резултат, без обзира на то је ли он добар или лош”, смирује Покетино.

Питање је само да ли ће успети да задржи мир пре но што прода све ове извесно незадовољне играче. Острвски медији недељама већ пишу да је један од главних узрока кризе незадовољство многих у свлачионици. За Црвену звезду би било добро да се мало закува, бар док се не одиграју те две утакмице са Тотенхемом у Лиги шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар