Uprava je uz Poketina, ali...

. . . su petorica igrača na januarskom spisku za odstrel! Totenhem pokušava da reši krizu. . .

Fudbal 09.10.2019 | 14:58
Uprava je uz Poketina, ali...
Serija loših rezultata jeste problem Maurisija Poketina i nema sumnje da je Argentinac jedan od krivaca, ali uprava Totenhema svesna je i da je u ovakvim situacijama najgore seći preko kolena, pa je aktuelni šef struke dobio podršku prvog čoveka kluba Danijela Levija.

Međutim, to ne znači da promena neće biti, samo ih neće biti odmah, već će sačekati januarski prelazni rok kada će uprava kluba pokušati da proda čak petoricu igrača, među kojima i pojedince koji su nekoliko sezona bili nosioci igre.

To se pre svega odnosi na Kristijana Eriksena, koji je i sam hteo da ode još prošlog leta, a i upava je bila voljna da ga proda i to za svega 70.000.000 evra, ali samo klubovima van Engleske. Ciljali su pre svega na Real Madrid, ali Zinedin Zidan nije oduševljen Dancem i taj se posao nije realizovao. Eriksenov ugovor ističe narednog leta i normalno je da će klub pokušati da ga proda već na zimu i uzme bar nešto novca, poželjno od inostranog kupca. Pitanje je samo da li će ga pronaći, letos nije uspela.

Ugovori ističu i Tobiju Aldervajreldu i Janu Vertongenu, ali na njima Totenhem verovatno ne bi zaradio mnogo novca, pa je procenjeno da je pametnije da oni svoje odrade i potom odu bez obeštećenja. Ali da se rekonstrukcija sprema naslućujemo po Tajmsovim navodima o drugim igračima već spakovanim za prodaju. U pitanju su Serž Orije, Viktor Vanjama, Deni Rouz i možda najveće iznenaneđenje na spisku – Erik Dajer, bez obzira na to što je on u subotu protiv Brajton prvi put bio u startnih 11 Pevaca.

Tangi Ndombele ga je izgurao iz startnih 11, pošto je prednost ranije izborio i Hari Vinks, saigrač iz engleske reprezentacije. Uostalom, i Dajer je mogao da ide na leto, da je imao pravu ponudu, ali znate već koliko Englezi cene svoje igrače. Uglavnom su preskupi i nije ih lako prodati.

Što se tiče ostale trojice, Deni Rouz nije ni prošao letnje pripreme sa klubom jer je još tada trebalo da se proda, ali ni on nije pronašao uhlebljenje. Serž Orije se nije pokazao kao dostojna zamena na desnom beku za Kajla Vokera, a ni Viktor Vanjama odavno nije bitan za ekipu o čemu najbolje svedoči to što je ove sezone odigrao samo 113 minuta, a često nije bio ni u 18.

Svi oni bi trebalo da odu kako bi u klupsku kasu uneli dovoljno novca da se ekipa osveži. Možda ne nužno boljim igračima, ali svakako motivisanijima. Svi znaju da je tako nešto neophodno Totenhemu, samo je bilo pitanje da li Poketino ima dovoljno snage da to iznese na svojim leđima. Koliko god da je umoran, ipak, svakako je manje rizična opcija od radikalnih promena na klupi.

“Uvek sam mu (Danijelu Leviju, prim.aut) govorio da ga, pored toga što mi je predsednik, smatram prijateljem. Fantastično je imati njegovu podršku”, mirno će Poketino, iako njegova ekipa nije pobedila na deset poslednjih gostovanja.

Podatak koji bi trebalo da zabrine sve u klubu, ali panika ništa neće rešiti. Zato Poketino pokušava da spusti loptu.

“Fudbal nije drama, fudbal je strast i ne možemo da ga odvojimo od emocija. Ali ne možemo ni da ovaj sport učinimo fantastičnim kakav jeste samo na osnovu poslednjeg rezultata. Moramo da učimo iz poraza, da prihvatimo da ne možemo uvek da pobedimo, jer i protivnici naporno rade. Moramo da budemo dostojanstveni u odnosu na rezultat, bez obzira na to je li on dobar ili loš”, smiruje Poketino.

Pitanje je samo da li će uspeti da zadrži mir pre no što proda sve ove izvesno nezadovoljne igrače. Ostrvski mediji nedeljama već pišu da je jedan od glavnih uzroka krize nezadovoljstvo mnogih u svlačionici. Za Crvenu zvezdu bi bilo dobro da se malo zakuva, bar dok se ne odigraju te dve utakmice sa Totenhemom u Ligi šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar