Српска доминација!

Три одбојкашице и тројица одбојкаша у идеалној постави ЕП-а! Блистава година српске одбојке!

Остали спортови 05.10.2019 | 22:15
Српска доминација!
Господари европске одбојке су Срби, девојке и младићи. И женска и мушка репрезентација Србије су освојиле злато на првенству континента, а Европска одбојкашка федерација се напокон изјаснила око идеалних постава ова два такмичења.

И од 14 „идеалних“, шесторо су – Срби. Најпре, три девојке су у најбољој постави Европског првенства. Тијана Бошковић је проглашена за МВП такмичења, ту је и Маја Огњеновић која је изабрана за најбољег дизача, односно „плејмејкера“ Европе, као и Бранкица Михајловић, четврти најбољи поентер шампионата.

Поред три наше грације, идеални тим чине Италијанка Миријам Сила, Туркиња Еда Ердем, Пољакиња Агњешка Каколевска, као и либеро Симбе Акез из Турске.

Када су одбојкаши у питању, Урош Ковачевић је проглашен за МВП-ја Европског првенства, тако да је он свакако у идеалној постави. Уз њега су и блокер Срећко Лисинац, који је био други најбољи сервер такмичења, као и коректор Александар Атанасијевић, који је имао најбољи проценат освојених поена из напада на целом шампионату.

Идеалну поставу са њима чине још Француз Бенжамен Тоњути, Пољак Вилфредо Леон и двојица Словенаца, Јан Козамерник и Јани Ковачић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс/цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар