Srpska dominacija!

Tri odbojkašice i trojica odbojkaša u idealnoj postavi EP-a! Blistava godina srpske odbojke!

Ostali sportovi 05.10.2019 | 22:15
Srpska dominacija!
Gospodari evropske odbojke su Srbi, devojke i mladići. I ženska i muška reprezentacija Srbije su osvojile zlato na prvenstvu kontinenta, a Evropska odbojkaška federacija se napokon izjasnila oko idealnih postava ova dva takmičenja.

I od 14 „idealnih“, šestoro su – Srbi. Najpre, tri devojke su u najboljoj postavi Evropskog prvenstva. Tijana Bošković je proglašena za MVP takmičenja, tu je i Maja Ognjenović koja je izabrana za najboljeg dizača, odnosno „plejmejkera“ Evrope, kao i Brankica Mihajlović, četvrti najbolji poenter šampionata.

Pored tri naše gracije, idealni tim čine Italijanka Mirijam Sila, Turkinja Eda Erdem, Poljakinja Agnješka Kakolevska, kao i libero Simbe Akez iz Turske.

Kada su odbojkaši u pitanju, Uroš Kovačević je proglašen za MVP-ja Evropskog prvenstva, tako da je on svakako u idealnoj postavi. Uz njega su i bloker Srećko Lisinac, koji je bio drugi najbolji server takmičenja, kao i korektor Aleksandar Atanasijević, koji je imao najbolji procenat osvojenih poena iz napada na celom šampionatu.

Idealnu postavu sa njima čine još Francuz Benžamen Tonjuti, Poljak Vilfredo Leon i dvojica Slovenaca, Jan Kozamernik i Jani Kovačić.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press/cev.eu

Komentari / 0

Ostavite komentar