Пуковник Золтан: "Нисмо знали да је невидљив"

Золтан Дани, пензионисани пуковник Војске Југославије, посјетио је данас Бањалуку, гдје је на предавању открио детаље како је успио да током НАТО агресије на Југославију 1999. године, изведе легендарну акцију у којој је 27. марта оборени амерички авион за који су из НАТО савеза тврдили да је невидљив за радаре.

Република Српска 04.10.2019 | 19:03
Пуковник Золтан: "Нисмо знали да је невидљив"
Те мартовске вечери по  наређењу смо били у приправности и на вријеме је откривен авион Ф117, присјећа се пензионисани пуковник Золтан Дани. Каже да су пустили да НАТО авион уђе у зону уништења, монтирали ракете и све је било готово за 18 секунди.

Пуковник Золтан Дани и амерички пилот који је управљао обореним НАТО авионом те ноћи су се гледали преко нишана, а судбина је довела до њиховог новог сусрета, неколико година након НАТО агресије на Савезну републику Јогославију.

Амерички авион је оборен у атар сремског села Буђановци. У сјећање на легендарно обарање америчког „ноћног јастреба", пуконвик Дани и његови ратни другови сваког 27. марта износе торту у облику срушеног авиона и поново уништавају један Ф117.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

није ваљда

04.10.2019 17:57

Није ваљда код лажног стучњака Ћеранића,ректора декана и професора или првог сарадника Галијашевића златног љиљана из Возуће предавао,мој пуковниче немој да те такви праве будалама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

05.10.2019 07:43

Било би најбоље да то заборавимо могло би неком паст напамет да нам то наплати..?

ОДГОВОРИТЕ