Pukovnik Zoltan: "Nismo znali da je nevidljiv"

Zoltan Dani, penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije, posjetio je danas Banjaluku, gdje je na predavanju otkrio detalje kako je uspio da tokom NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine, izvede legendarnu akciju u kojoj je 27. marta oboreni američki avion za koji su iz NATO saveza tvrdili da je nevidljiv za radare.

Republika Srpska 04.10.2019 | 19:03
Pukovnik Zoltan: "Nismo znali da je nevidljiv"
Te martovske večeri po  naređenju smo bili u pripravnosti i na vrijeme je otkriven avion F117, prisjeća se penzionisani pukovnik Zoltan Dani. Kaže da su pustili da NATO avion uđe u zonu uništenja, montirali rakete i sve je bilo gotovo za 18 sekundi.

Pukovnik Zoltan Dani i američki pilot koji je upravljao oborenim NATO avionom te noći su se gledali preko nišana, a sudbina je dovela do njihovog novog susreta, nekoliko godina nakon NATO agresije na Saveznu republiku Jogoslaviju.

Američki avion je oboren u atar sremskog sela Buđanovci. U sjećanje na legendarno obaranje američkog „noćnog jastreba", pukonvik Dani i njegovi ratni drugovi svakog 27. marta iznose tortu u obliku srušenog aviona i ponovo uništavaju jedan F117.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nije valjda

04.10.2019 17:57

Nije valjda kod lažnog stučnjaka Ćeranića,rektora dekana i profesora ili prvog saradnika Galijaševića zlatnog ljiljana iz Vozuće predavao,moj pukovniče nemoj da te takvi prave budalama.

ODGOVORITE
Name

Mrki

05.10.2019 07:43

Bilo bi najbolje da to zaboravimo moglo bi nekom past napamet da nam to naplati..?

ODGOVORITE