Тумбаковић позвао још једног фудбалера Звезде!

Фудбалер Црвене звезде Милан Родић је накнадно уврштен на списак селектора репрезентације Србије Љубише Тумбаковића.  

Фудбал 05.10.2019 | 11:10
Тумбаковић позвао још једног фудбалера Звезде!
Наведено је и да је шеф стручног штаба националног тима одлучио да повећа број дефанзиваца.

"Родић је већ дуже време у систему А тима Србије и један је од оних који се налазе на ширем списку селектора Тумбаковића. У државном тиму Србије одиграо је пет утакмица. Подсећамо да репрезентација игра пријатељски меч против Парагваја у Крушевцу 10.октобра и против Литваније у гостима 14.октобра у квалификацијама за Европско првенство", наведено је.

Родић ће бити трећи леви бек на списку, поред Александра Коларова и Филипа Младеновића.

Неуспех у квалификацијама за Европско првенство приморао је Љубишу Тумбаковића да одмах након што је сео на клупу Орлова направи заокрет у размишљању. Уместо да се боримо за бодове и уигравамо најбољи тим, наредних шест месеци фудбалска репрезентација Србије искористиће да проба играче који до сада нису били баш стандардни у репрезентацији. А после неколико нових имена на иницијалном списку још један повратник у репрезентацију. Црвена звезда је објавила да ће се репрезентацији за пријатељску утакмицу са Парагвајем (10. октобар, Крушевац) и квалификациону у Литванији наћи и њен леви бек Милан Родић.

Фудбалски савез Србије, бар за сада, није објавио да је неко од играча на тој позицији отпао, па ће Тумбаковић у наредна два меча на позицији десног бека моћи да рачуна на Родића, капитена Александра Коларова и Филипа Младеновића.

А Звезда ће на Тумбаковићевом списку добити и четвртог играча, пошто су још раније позвани и Немања Милуновић, Марко Гобељић и Милан Павков. Сви су они и раније бар у једном тренутку били позивани, Родић је ту и најискуснији, пошто је одиграо пет утакмица за Орлове и био члан екипе на Мундијалу у Русији, иако није играо. Био је и члан репрезентације у Лиги Европе, али га претходни селектор Младен Крстајић није звао од почетка европских квалификација.

Тумбаковић га је сада вратио. Подсетимо...

"Наш резултат из септембарских утакмица је дефинисао наш период активности до краја квалификација и до марта. Овај списак је наставак селекционог процеса, да се упознамо и са неким играчима којих до сада није било. Желимо да кроз тренажни процес видимо какве су могућности фудбалера, као што су Милуновић, Милетић, Гобељић, желимо да им дамо шансу, да бисмо видели колико можемо да их користимо", објаснио је Тумбаковић на конференцији за новинаре образлажући неуобичајену листу играча на којој нема Луке Јовића, Немање Матића, Антонија Рукавине, Дарка Лазовића, Александра Катаија, Матије Настасића  и Уроша Спајића.

Зато су се у тим вратили Андрија Павловић, Немања Гудељ, ту је и Партизанов Немања Милетић... Никако најјачи тим Србије, али можда ће Тумбаковићу помоћи да до тога дође до марта када ћемо у баражу Лиге Европе покушати да искористимо последњу шансу да се домогнемо континенталне смотре, први пут још од 2000. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар