Tumbaković pozvao još jednog fudbalera Zvezde!

Fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić je naknadno uvršten na spisak selektora reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića.  

Fudbal 05.10.2019 | 11:10
Tumbaković pozvao još jednog fudbalera Zvezde!
Navedeno je i da je šef stručnog štaba nacionalnog tima odlučio da poveća broj defanzivaca.

"Rodić je već duže vreme u sistemu A tima Srbije i jedan je od onih koji se nalaze na širem spisku selektora Tumbakovića. U državnom timu Srbije odigrao je pet utakmica. Podsećamo da reprezentacija igra prijateljski meč protiv Paragvaja u Kruševcu 10.oktobra i protiv Litvanije u gostima 14.oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", navedeno je.

Rodić će biti treći levi bek na spisku, pored Aleksandra Kolarova i Filipa Mladenovića.

Neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo primorao je Ljubišu Tumbakovića da odmah nakon što je seo na klupu Orlova napravi zaokret u razmišljanju. Umesto da se borimo za bodove i uigravamo najbolji tim, narednih šest meseci fudbalska reprezentacija Srbije iskoristiće da proba igrače koji do sada nisu bili baš standardni u reprezentaciji. A posle nekoliko novih imena na inicijalnom spisku još jedan povratnik u reprezentaciju. Crvena zvezda je objavila da će se reprezentaciji za prijateljsku utakmicu sa Paragvajem (10. oktobar, Kruševac) i kvalifikacionu u Litvaniji naći i njen levi bek Milan Rodić.

Fudbalski savez Srbije, bar za sada, nije objavio da je neko od igrača na toj poziciji otpao, pa će Tumbaković u naredna dva meča na poziciji desnog beka moći da računa na Rodića, kapitena Aleksandra Kolarova i Filipa Mladenovića.

A Zvezda će na Tumbakovićevom spisku dobiti i četvrtog igrača, pošto su još ranije pozvani i Nemanja Milunović, Marko Gobeljić i Milan Pavkov. Svi su oni i ranije bar u jednom trenutku bili pozivani, Rodić je tu i najiskusniji, pošto je odigrao pet utakmica za Orlove i bio član ekipe na Mundijalu u Rusiji, iako nije igrao. Bio je i član reprezentacije u Ligi Evrope, ali ga prethodni selektor Mladen Krstajić nije zvao od početka evropskih kvalifikacija.

Tumbaković ga je sada vratio. Podsetimo...

"Naš rezultat iz septembarskih utakmica je definisao naš period aktivnosti do kraja kvalifikacija i do marta. Ovaj spisak je nastavak selekcionog procesa, da se upoznamo i sa nekim igračima kojih do sada nije bilo. Želimo da kroz trenažni proces vidimo kakve su mogućnosti fudbalera, kao što su Milunović, Miletić, Gobeljić, želimo da im damo šansu, da bismo videli koliko možemo da ih koristimo", objasnio je Tumbaković na konferenciji za novinare obrazlažući neuobičajenu listu igrača na kojoj nema Luke Jovića, Nemanje Matića, Antonija Rukavine, Darka Lazovića, Aleksandra Kataija, Matije Nastasića  i Uroša Spajića.

Zato su se u tim vratili Andrija Pavlović, Nemanja Gudelj, tu je i Partizanov Nemanja Miletić... Nikako najjači tim Srbije, ali možda će Tumbakoviću pomoći da do toga dođe do marta kada ćemo u baražu Lige Evrope pokušati da iskoristimo poslednju šansu da se domognemo kontinentalne smotre, prvi put još od 2000. godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar