Шаровић - Филд: Одблокирати рад Парламента БиХ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас са амбасадором Велике Британије у БиХ Маттхеw Фиелдом о актуелној политичкој ситуацији и потреби наставка убрзаног рада на кључним питањима за Босну и Херцеговину и све њене грађане.

Босна и Херцеговина 03.10.2019 | 13:18
Шаровић - Филд: Одблокирати рад Парламента БиХ
Саговорници су се сложили да је суштински важно „откочити“ блокаде у функционисању Парламента БиХ и успоставити функционисање система, како би се „са терена политике прешло на рад на најважнијим животним питањима“.

„Важно је спустити тензије и створити климу за рад“,  истакао је Шаровић додајући да је од велике расправе  о неким политичким коалицијама у овом моменту много важније окупити довољну већину, спремну за  рјешавање бројних питања која предуго чекају да парламентарци почну са радом“. 

Наглашено је да је и на пољу „гасне политике“ важно донијети јасна правила, како се више не би дешавали спорови између ентитетских гасних предузећа, „Имамо ентитетску неспремност за усаглашавање норми, које су хармонизоване и усклађене са европским законодавством“, истакао је Шровић.

На састанку је изнијета заједничка оцјена,  да су у мандату Шаровића направљени битни економски и трговински помаци помаци те да започете реформе морају бити настављене. Трговинска размјена са  Великом Британијом посљедњих година је удвостручена а покривеност увоза извозом са Европском унијом достигао је рекордних 71%.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојан

03.10.2019 12:39

Шаровић краљ. Једини ради а други трубе само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотеља

03.10.2019 15:02

Да ако се не формира оде фотеља. Ала си се наострио на фондове И кредите. Сада обигравас мрске непријатеље

ОДГОВОРИТЕ