Савјет министара о привременом финансирању БиХ

Пред министрима је поново Приједлог одлуке о тромјесечном привременом финансирању институција и међународних обавеза БиХ од 1. октобра до 31. децембра 2019. године будући да овогодишњи буџет није усвојен у државном парламенту.

Босна и Херцеговина 03.10.2019 | 09:29
Савјет министара о привременом финансирању БиХ
Министарство безбједности Босне и Херцеговине припремило је неколико докумената о стању у области миграција, о којима ће данас разматрати Савјет министара БиХ.
 
Међу документима је свеобухватни План мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом, те информација о стању у области миграција, као и Приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Пред министрима је поново Приједлог одлуке о тромјесечном привременом финансирању институција и међународних обавеза БиХ од 1. октобра до 31. децембра 2019. године будући да овогодишњи буџет није усвојен у државном парламенту.

Министри би требали размотрити нацрт Споразума између Владе Швицарске Конфедерације и Вијећа министара у вези с одобравањем финансијског доприноса (донација) за пројект "Прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Градишци".

Министарство финансија и трезора припремило је и на разматрање  Савјету министара доставило Нацрт уговора о зајму (ГрЦФ2 W2 - Пројект јавног пријевоза Сарајево) између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Међу неколико међународних споразума о којима би се Савјет министара БиХ данас требало изјаснити је и Нацрт одлуке о ратификацији Протокола о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Републике Србије.

Приједлог одлуке о именовању Комисије за куповину објекта за смјештај дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Подгорици те Информација о раду Заједничког комитета за расподјелу дипломатско-конзуларне имовине бивше СФРЈ такођер су на дневном реду сједнице Савјета министара БиХ.

(Вијести)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

алооо...

03.10.2019 07:46

Дајте Бурли привремено новац и бице на сигурном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало

03.10.2019 08:41

Много си смешан бот-у

Name

Вебер

03.10.2019 09:15

Када би се сада код нас нашле снаге, интелектулци, интелктуална елита, научници, стручњаци, људи који су спремни да на бази науке крену у привредне пројекте да оснивају научне пројектне инситуте за развој и пројектовање технологија за привреди, и када би вратили државу и народу у приведу, ослободили су уплива, финансијског капитала, кредите ммф, Светске банке, и свих других кредитора, страних инвестиицја, свих међунаордних уговра о страној изграњи било чега, ослободили се концесија, када би хтели да успоставе систем да се живи само од свог рада, од својих ресурса, са осонцем на сопствене снаге, без задуживања, против такве екипе људи, би се дигла на устанак не само владајућа бандитска криминална олигаргија која је тренутно окупирала и заробила и народ и државу., него би се потив таквог система живота од свог рада, од способности, образовања са ослањањем на сопствене снаге, дигао и народ, народ који је навучена на паразитирање, на очекиване да ће му му неко из света донети добро, да ће доћи и развити га а он ће само радити и зарађивати плате као на западу. У том је наш проблем, што су народу за 25г испрали мозак, изопачили свест, сви медији су упрагнути на том задатку. Овде сви нешто очекују боље од некаквих инвстиција, тиме га политичари замајавају, само треба да се ослободе некакве корупеције, па да дођу страни инвеститори, и одмах ће потећи мед и млеко. То је та ђупља прича коју сви причају. Код нас је све пропало зато што нас заобилазе страни инвеститори,јер је држава нестабилан са сталним тензијама БЛ-Са, а које се намерни и смишљено 25г праве, да се држава не би бавила привредом и развојем Тако да неам разлике између приватника у федерцији и РС, све су то исти криминалци. Нема шта федерација нас да економски покрава, ово је свеопшта приватничка пљачка отимачина, а људи се хватају за сламку, па трче на све стране мисле негде је боље, створен је народ који тумара ко мува без главе, не зна ни куда ће ни шта ће . То је све направило отворно тржишта, отворене границе без царина и приватно слобоно предузтништво као једин покретачка снага изградње и развоја привреде,. Препустити криминалцима и похлецима да праве привреду и да то буде једина привреда у држави је геницид над народом Али лудаци толико ваздижу те криминалце приватнике, да су они спасиоци народа, да само они могу за запосле милион људи, је у најмању руку безобарзно и злонамерно. Овде ће доћи време када ће живи почети да завиде мртвима. Јер ово је мртва замља, коју су политичари заробили и не види се излаз, јер Европа тако хоће и она их држи да народ држе заробљен у колонији, не треба страна војска када политичари заробљвају народ.

Name

цирбес

03.10.2019 08:05

Људи висе не вјерују у промјене и сада само гледају како да оду одавде. То види свако кад се окрене око себе. Висе нема масе народа за промјене. Људи су схватили да је политика приватни бизнис, да њих нема у том бизнису и да је зивот овдје само губљење времена ко год био на власти. Задња прилика за неке промјене у систему су мозда били протести 2014. Остаје вам само да типкате губеци вријеме и мислеци како це се несто десити само од себе. Овдје је сијело заврсено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Статус?

03.10.2019 08:17

БиХ је заиста "привремена" дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

03.10.2019 08:46

има ствари које су трајне као БИХ и других које су пролазне као рудоња и компанија

Name

Фед

03.10.2019 08:50

БиХ синко није привремена дрзава схватите то прије и бице вам боље само смо ми привремени једни одлазе у иностранство други под земљу а привремена зиви вец стотине година и никад нестат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 11:02

Да само це нестати становници. Босна као И Херцеговина су географски појмови. У праву си.

Name

Лана

03.10.2019 09:03

Са оваквом власти за земљу и народ нема напретка,само пропаст у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ